De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst en het beperken van de negatieve klimaatimpact is er een samenwerking aangegaan met Milieu Centraal. Hiermee maken wij het mogelijk om de CO2-uitstoot van ons reisaanbod nzichtelijk te maken. Met deze kennis op zak, kun jij als toekomstige reiziger een bewuste maken op basis van de CO2-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO2-uitstootberekening.

Over de samenwerking met Milieu Centraal

Milieu Centraal geeft als onafhankelijke voorlichtingsorganisatie praktische tips over milieu en duurzaam leven. Van tips over afval scheiden tot tips over het plaatsen van zonnepanelen. Ook vakantie vieren heeft impact op het klimaat. Hoe kun je die zo laag mogelijk houden? Om inzicht te geven in de klimaatimpact van vakanties en mensen te helpen om deze impact te verlagen, heeft Milieu Centraal samen met Doets Reizen een rekenmodule ontwikkeld waardoor het inzichtelijk is wat de gemiddelde CO2-uitstoot is van een reis. 

Doets Reizen kiest er bewust voor om haar klanten meer inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen. Doets Reizen gebruikt de data van Milieu Centraal om reizen op CO2-uitstoot door te rekenen en de klant een extra optie te geven waarmee vakantiekeuzes gemaakt kunnen worden. Hierdoor ontdek je al snel dat een verre vliegreis naar de VS of Canada een veel hogere impact heeft dan een reis dichterbij huis, in Scandinavië of Frankrijk bijvoorbeeld.

Zweden - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Rondreis Zweden

Totstandkoming van de gegevens

Voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Dit wordt berekend voor de retourreis.

Bij personenauto’s en campers gaat Milieu Centraal uit van de uitstoot voor de auto of camper. Zij hanteert daarbij gemiddelde emissiefactoren van voertuigen uit Nederland (in geval van auto) en Duitsland (camper). De grootte van de auto en het type brandstof hebben invloed op de uitstoot van de auto of camper.

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied sciences, in samenwerking met de ANVR.

Zweden - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Rondreis Zweden
  • Logo Milieu Centraal. Partner van Doets Reizen