Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Stage bij Doets Reizen

Een stage bij Doets Reizen is alsof je de tango danst.

Een stage bij Doets Reizen wordt ook wel eens vergeleken met een tango. Je maakt stapjes naar voren som weer naar achter en leert al werkende en samen met collega’s iets neer te zetten. Interactie, bewegen, flexibiliteit en persoonlijke ontplooiing binnen het werkveld is wat je namelijk écht verder brengt als student. We zijn daarom altijd op zoek naar gedreven stagiairs die hun talent naar een hoger niveau willen tillen. 

JESSE MANTZ "van stage naar baan"

Jesse Mantz (21) uit Aartswoud volgde een opleiding grafische vormgeving aan het Horizoncollege in Hoorn. ,,Mijn eindstage bij Doets was vanaf het begin geslaagd! Ik heb er ontzettend veel geleerd. En de sfeer op de marketingafdeling was gemoedelijk maar tegelijkertijd direct en to the point. De klik met de rest van de collega’s was er meteen”, aldus Jesse. ,,Nadat ik gesolliciteerd had op deze stageplek kreeg ik een mailtje van Mathilde van HR waarin ze aangaf dat er geen sportkleding of spijkerbroeken gedragen werd. Dat was wel even schrikken want ik droeg eigenlijk alleen maar jeans!” Eenmaal op kantoor in Heerhugowaard voelt Jesse zich al snel, zonder jeans, als een vis in het water. ,,Doets is een professionele organisatie. Dat merk je aan alles, van de service en betrokken medewerkers tot de strakke inrichting. De sfeer is modern en open. En eigenlijk vond ik het wel fijn netjes gekleed naar mijn werk te gaan.” Ook het teamuitje naar Amsterdam maakt indruk op Jesse. ,,Zit je ineens met alle collega’s op tango les. Dat was best intiem om samen te moeten dansen. Toch merk je dat zoiets goed is voor de teamspirit.”

‘Ik doe wat ik leuk vind’

,,Ik had het op kantoor zo naar mijn zin, dat ik eerder dan verwacht door de stage-uren heen was. Omdat mijn stage zo enorm goed is gegaan en ik een goede aanvulling bleek te zijn voor het marketing team, heeft Brand & Marketing Director Melvin Malepaard en tevens mijn stagebegeleider, mij direct een baan aangeboden. Nu ben ik én geslaagd voor mijn examen én heb ik een droombaan binnen. Het mooie is: ik mag precies doen wat ik leuk vind! Ik mag bijvoorbeeld creatieve en visuele content creëren voor Facebook, Instagram, YouTube en Pinterest. Ook maak ik commercials en videocontent voor de Doets Reizen website. En ik leer nog iedere dag iets nieuws en krijg volledig ruimte en support mijzelf verder te ontwikkelen.”

BEAUDYLLE "een inspirerende plek""

Beaudylle Swinkels uit Stompetoren (19) zit barstensvol ambitie. ,,Ik volg aan het ROC in Amsterdam de opleiding Travel & Hospitality. Voor mijn tweede stage kwam ik bij Doets Reizen terecht. Het was een inspirerende plek. Ik deed vooral ondersteunend werk op de afdeling Product Management & Marketing. Ik heb me er vanaf de eerste dag een volledige collega gevoeld en niet slechts een hulpje. We waren met z’n allen één groot team en voelde mij gelijkwaardig met alle medewerkers. Dat je elke ochtend even met iedereen bij elkaar zit voor de zogeheten ‘morning huddle’ vond ik een verademing. Het was het leukste moment van de dag omdat je je meteen betrokken voelt bij de organisatie.”

Gastcollege

,,Ik merkte dat de praktijk toch anders is dan wat je op school leert. Want mijn school focust vooral op het hotelwezen, en je kunt je specialiseren in toerisme. Dat deel blijft wat onderbelicht, vind ik. Daarom heb ik samen met HR Manager Mathilde Reijngoud, stagebegeleider van Doets, op school een gastcollege gegeven. Zodat studenten beter weten voor welke stage ze kiezen als ze in toerisme geïnteresseerd zijn. Ik vond het erg leuk om aan drie klassen tegelijk een gastcollege te geven. Je wilt ze natuurlijk enthousiast maken voor Doets Reizen. Ik geloof dat het wel gelukt is!”

BEKIJK HIER DE STAGEMOGELIJKHEDEN VAN DOETS REIZEN.