Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Mathilde Reijngoud

P&O The Big Horn Sheep

Passie aan de binnenkant

Voor Mathilde is Doets Reizen één van de ankers in haar leven. Ze zal er alles aan doen om het bedrijf vooruit te helpen en, als een soort ambassadeur, goed over het voetlicht te brengen. In haar huidige functie, Personal Assistant & HR, krijgt ze enorm veel prikkels. En leert ze daarom veel bij: ‘Never a dull moment.’. Hoewel ze ter bescherming soms een schild om zichzelf kan optrekken, is Mathilde ten diepste heel gepassioneerd, op zoek naar nieuwe ervaringen en zet ze als een dikhoornschaap keihard door.

Mathilde Reijngoud - Big Horn Sheep

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1968

Functie
P&O

Sinds
1996

Reisde door Canada en/of de VS
Ik ben er zeker 10 keer geweest. Onder andere naar West-Canada, Florida, Chicago, New York en Noordwest USA

Favoriete hotel
Ik vind het altijd leuk als ik me onder de lokale bevolking bevind. Dat heb je bijvoorbeeld in het Soho Grand Hotel Manhattan in New York City. Het is een stijlvol hotel met diverse bars en een restaurant in jaren twintig stijl, waar veel New Yorkers op afkomen.

Favoriete US/Canadian food
Ik droom nog weleens over Kelly’s Brighton Marina in Rockaway (Oregon). Hier kun je lekkernijen rechtstreeks uit zee eten. In het buitenrestaurant trekken ze regelmatig een fuik op, vol kreeft, krab, vis en oesters. Het wordt ter plekke bereid en het resultaat krijg je geserveerd in een aluminium bak met wat ‘gereedschap’ om een en ander open te breken. Blikje bier erbij en smullen maar. Ze hebben maar vijf tafeltjes. Het is eigenlijk een geheim adresje.

Favoriete uitzicht
Vanuit het Ecola State Park in Oregon kijk je prachtig uit op de kust van Oregon op Cannon Beach. Het uitzicht is echt adembenemend mooi. Je kijkt vanaf boven neer op het strand met ruige rotspunten tot in zee.

Favoriete stad
Chicago is mijn favoriet. Het is een soort New York in het klein. Ook heel bruisend, maar veel compacter en met een minstens zo mooie skyline. Je kunt er heerlijk shoppen en op de pier vind je allemaal leuke restaurantjes en kroegen.

Favoriete staat/provincie
British Columbia in Canada is mijn favoriete provincie. Je vindt er onder meer Vancouver Island met al zijn ‘wildlife’, een bijzonder klimaat en veel natuurschoon. 

Favoriete activiteit
Een fietstour door Washington D.C. onder begeleiding van een gids vond ik een top ervaring. Je trapt langs alle monumenten van de stad en krijgt onderweg tekst en uitleg. Zo leer je veel achter de symboliek. De handen van Lincoln op het beroemde Lincoln Memorial vormen bijvoorbeeld in gebarentaal de letters A en L. Zijn eigen initialen.  

Een ander hoogtepunt is het proeven van ijswijn bij Inniskillin Wines, dichtbij de Niagara Falls in Canada. Deze wijn wordt gemaakt met bevroren druiven en pas als het tien graden onder nul is. Het resultaat is heerlijk en zoet.  

Favoriete National Park
Met afstand het mooiste Nationale Park is voor mij Yellowstone. Wat je hier niet mag missen, behalve de beroemde highlights zoals de geisers, is Artist Point. Het is een mooie wandelroute waarbij je ineens in een enorme canyon kijkt, met een grote waterval en rotswanden die geschilderd lijken te zijn in pasteltinten. Alsof een schilder er ooit met krijtjes overheen is gegaan. Dit was voor mij de mooiste wandeling die ik ooit heb gemaakt.

Favoriete strand
Ik ben dol op het ruige strand van Vancouver Island in Canada, met veel aangespoelde hout uit het oerbos. Je kunt hier lekker op zitten of de kinderen mee laten spelen. Het is niet een heel idyllisch strand, maar juist dat ruige spreekt mij aan. 

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring