De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Top 5 steden Oostkust USA

Dat Amerika beschikt over wereldsteden is voor vele geen verrassing. Toch zijn er misschien een aantal steden die zeker het bezoeken waard zijn maar waar je niet direct aan denkt bij een reis naar Oost Amerika. Doets Reizen heeft om deze reden de favorieten aan de Oostkust van Amerika voor je op een rijtje gezet.

1. New York City

Een van de meest bekende steden in Amerika is toch wel New York City. Deze fantastische stad die nooit slaapt is dan ook zeker een bezoek waard. Deze stad moet je eigenlijk meerdere dagen bezoeken om de highlights goed te kunnen bekijken. Er zijn er namelijk te veel om op te noemen, denk bijvoorbeeld aan het Vrijheidsbeeld, The Empire State Building, Top of the Rock, Times Square, The Highline en nog zoveel andere. Je zal je geen seconde vervelen in The Big Apple. Deze fantastische stad mag dan ook niet ontbreken aan onze top 5 steden aan de Oostkust van Amerika. 

 

Times Square - New York - Doets Reizen

2. Washington DC

Een andere zeer bekende stad in Oost Amerika is Washington DC. Hier zijn bekende highlights zoals het Witte Huis, het Washington Monument en het Capitol terug te vinden. Een fantastische manier om deze stad te ontdekken is doormiddel van een fietstour. Hier ga je onder leiding van een gids naar de grootste highlights en krijg je ook nog eens meer uitleg over wat elke highlight is en waar het voor staat. Kom veel te weten of het politieke stelsel en de geschiedenis van Amerika. Tip van Doets Reizen, in Washington DC zijn de mooiste musea terug te vinden, dit zijn musea van het Smithsonian Institute en gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen. Wat leuk is hieraan is dat alle musea in Washington DC gratis te bezoeken. 

Fietsen - Washington D.C. - Doets Reizen

3. Chicago

Een stad waar je misschien niet direct aan denkt is Chicago. Deze unieke stad is gelegen in Illinois en heeft een bijzondere combinatie van een prachtige stad met de meest bijzondere architectuur tot aan strand. Je kan hier dan ook heerlijk genieten van de prachtige stad en vervolgens lekker bijkomen op het strand. Wat een mooie manier is om de stad te verkennen is om een boottocht te maken op de vele riviertjes die door de stad lopen en zo meer te ontdekken van de stad. Ga naar een van de vele stadsparken en laat je verwonderen door de meest bijzondere kunstwerken zoals bijvoorbeeld The Bean. De stad heeft dan ook voor ieder wat wils en is een absolute aanrader als stopover voor bijvoorbeeld een reis naar West Amerika.

Chicago - Illinois - Doets Reizen

4. Boston

Nog een verrassende stad die gelegen is aan de Oostkust van Amerika is Boston. Dit is een van de meest Europees-aandoende steden van Amerika. Boston beschikt over een prachtig historisch centrum waar veel te ontdekken is over de historie van Amerika. Neem de tijd om de Freedom Trail te lopen die letterlijk als rode lijn door de stad loopt. Wanneer je deze wandeling maakt kom je alle historische highlights van Boston tegen. De straten van Boston zijn zeer gezellig en wijken zoals bijvoorbeeld Beacon Hll geven hun eigen charme aan Boston. Tip van Doets, wil jij graag walvissen spotten tijdens je reis. Boek dan een whalewatch tour vanuit Boston en ga de zee op om deze giganten van de zee te spotten. 

Faneuil Hall - Boston - Massachusetts - Doets Reizen

5. Philadelphia

Een stad waarvan wij zeker zijn dat je hier niet direct aan denkt is Philadelphia. Dit zorgt er dan ook voor dat deze stad vaak wordt overgeslagen tijdens een reis naar Amerika. Dit is eigenlijk zonde want ben je dol op kunst, cultuur en historie dan moet je echt in Philadelphia zijn. Deze gezellige stad staat bekend als de geboorteplaats van Amerika. Het is dé stad waar je alles kan ontdekken over de Amerikaanse revolutie. Ben je niet zo gek op kunst en cultuur maar wel op winkelen? Ook dan zit je in Philadelphia op de juiste plaats. Hier shop je namelijk tax-free op kleding en schoenen. De perfecte dag in Philadelphia moet natuurlijk worden afgesloten met een Philly Cheesesteak. Een echte lokale delicatesse die je gegeten moeten hebben als je een bezoek brengt Philadelphia.  

Swans Fountain - Philadelphia - Pennsylvania - Amerika - Doets Reizen

Uitgelichte reis