Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Wil je het échte Route 66 gevoel ervaren? Dan is een stop in Kingman een must tijdens jouw rondreis door Amerika. Kingman is een klein woestijnstadje met een stuk of 60 historische gebouwen welke je middels een wandeling kunt verkennen. Eén van de highlights in dit stadje is het Route 66 Museum. Naast de unieke Route 66 elementen kun je vanuit Kingman schitterende wandelingen maken op de Monolith Garden Trail, door de Mojave woestijn met woestijnplanten en vulkanische rotsen. Deze trail is tevens populair onder ruiters en mountainbikers.

Historische spoorweg

Vroeger was Kingman een mijnstadje en liep er een belangrijke spoorlijn door het plaatsje. Vanaf 1928 werden passagiers meer dan twintig jaar lang met de stoomlocomotief van Los Angeles naar Kansas vervoerd. Deze locomotief staat vandaag de dag als een echte eye-catcher in Kingman opgesteld.

Unieke plaatsen en spookstadjes

Wanneer je vanaf Tusayan naar Kingman rijdt kun je er voor kiezen om de snelste route te pakken over de Highway 40 of je rijdt vanaf Seligman een echt deel van de Route 66. Deze route brengt je langs kleine plaatsjes waar je onderweg oude benzinestations, diners en cadillacs tegenkomt. Zeker de moeite waard! Tevens kun je in de nabije omgeving diverse spookstadjes bezoeken. 

Reis naar Kingman

Logo Doets Reizen Amerika

Kingman