De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Phoenix is de hoofdstad van Arizona, ontstaan aan de oevers van de Salt River rond 1860. Het is de 6e grootste stad in Amerika! In Phoenix is relatief weinig hoogbouw en de stad is zeer uitgestrekt. Het heeft naast de vele musea en bezienswaardigheden ook vele wandelmogelijkheden zoals bijvoorbeeld de "Camelback mountain".

Van agrarisch dorpje tot hoofdstad 

De hoofdstad van Arizona, en tevens de grootste stad van de staat, werd gesticht in 1860. Dankzij de aanleg van de grote Roosevelt Dam in 1911 in de Salt River, heeft Phoenix in haar directe omgeving grote, bevloeide groentevelden en fruitboomgaarden vol citrusvruchten gekregen. Daarvoor was de stad jarenlang niet veel meer dan een agrarisch dorpje op het platteland.  

Ligging 

Phoenix is centraal gelegen in de woestijn van Arizona. De regio heet ook wel de Valley of the Sun vanwege het hete en zonnige klimaat. Phoenix ligt ongeveer 170 kilometer ten noordwesten van de tweede stad van Arizona, Tucson en 580 kilometer ten oosten van Los Angeles. Phoenix ligt op 180 kilometer afstand van de grens met Mexico en 270 kilometer van de Grand Canyon. 

Inwoners 

Phoenix telt ongeveer 1.626.000 inwoners, waarmee het de 6e stad is in de Verenigde Staten. 

Klimaat
Omdat Phoenix in de Sonora woestijn ligt, heerst er een warm woestijnklimaat. In Phoenix schijnt gemiddeld driehonderd dagen per jaar de zon. In de zomer komt de temperatuur zelden onder de 35 graden. Die warmte is door de geringe luchtvochtigheid wel goed te verdragen. Wat ons betreft zijn de lente en de herfst de mooiste jaargetijden om naar Phoenix af te reizen. 

Geschiedenis 

Rond 1930 kwamen de eerste toeristen naar Phoenix, om te genieten van de schone lucht en het (zeer) warme weer. De echte groei kwam pas op gang na 1940. De bevolking groeide in dertig jaar tijd explosief. Niet alleen vanwege de vestiging van industrieën en dienstverlenende bedrijven, maar ook doordat gepensioneerden uit andere delen van de Verenigde Staten zich er permanent vestigden.  

Bereikbaarheid Het openbaar vervoer in Phoenix is beperkt aanwezig. Een huurauto, camper of taxi zijn de beste opties. 

 
Taxi : Je kunt in Phoenix ook de taxi nemen, maar houd rekening met hoge kosten. Een aanrader is toch wel om een huurauto te nemen, zodat je drama’s met het openbaar vervoer kunt voorkomen. 

Uber : Dit is een platform taxi dienst, een handige en kosten efficiënte manier van vervoer. Om gebruik te willen maken van Uber, moet je de app installeren op je smartphone. Belangrijk: gebruik de app alleen als je WiFi hebt, want met ‘roaming’ kun je tegen gigantische kosten aanlopen.  

TIP

Er zijn veel dingen te zien en te doen in Phoenix naast de musea. Om een goed overzicht te krijgen, kun je het beste even naar het downtown vistior information Center aan Second Street gaan. Hier vind je alle informatie over de bezienswaardigheden en attracties in de omgeving. Zie ook de website van Phoenix


Reizen naar Phoenix

Logo Doets Reizen Amerika

Phoenix