Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Palm Springs is een populaire bestemming in Californië, bekend om het warme klimaat, opvallende architectuur en kunstscene. Miljonairsstad Palm Springs ligt midden in de woestijn, aan de voet van Mount San Jacinto. Tot circa 1890 was Palm Springs niet meer dan een halte voor postkoetsen. Er werd wat gedronken, er werd wat gerust, er werd van paarden gewisseld en men ging weer verder. Nu is Palm Springs één van de meest luxueuze en moderne steden van Californië. Het klimaat met 350 dagen zon per jaar trok leden van de jetset zo aan, dat ze er graag een huis lieten bouwen. Daarnaast is Palm Springs een populaire bestemming voor de LGBTQIA+ gemeenschap.

Zóveel beroemdheden in Palm Springs 

Nieuwsgierig geworden? Diverse maatschappijen bieden Celebrity Tours aan. De naam zegt het al: het zijn bustrips langs huizen van beroemdheden. Maar je kunt bij het Visitor Center (2901 North Palm Canyon Drive) ook een Map of the Stars afhalen en aan de hand daarvan een eigen tour maken. 

Walk of Stars

Grote tegels met een ster en een naam geven aan welke sterren de stad hebben bezocht of er een huis hebben (gehad). Waaronder Marilyn Monroe, Elvis Presley, Sophia Loren, Frank Sinatra, Ronald Reagan, Elizabeth Taylor, Catherine Deneuve, Rock Hudson en Victoria Principal. Intussen liggen er honderden van die tegels. Vlakbij de Walk of Stars staat het Palm Springs Art Museum (101 North Museum Drive), bekend om zijn prachtige fotocollectie en zijn verzameling eigentijdse Amerikaanse en First Nations kunst.

Palm Springs als filmset

De stad is bekend om zijn retro-architectuur, warme klimaat en ontspannen sfeer, en is een populaire bestemming voor filmregisseurs en producenten. Palm Springs is een populaire filmlocatie en heeft als bestemming in veel bekende films en series gefigureerd, waaronder:

 • The Hangover (2009, 2011, 2023)
 • The White Lotus (2021)
 • The Golden Girls (1985-1992)
 • Desperate Housewives (2004-2012)

Wat kun je doen en zien in Palm Springs

Palm Springs is gelegen in de Coachella Valley (waar ook het wereldberoemde festival Coachella jaarlijks plaats vindt), in de Sonorawoestijn. Palm Springs is een populaire bestemming voor mensen uit de omgeving zoals Los Angeles maar ook reizigers van Doets Reizen komen er graag. De stad en omgeving zijn bekend om zijn warme klimaat en golfbanen. 

 • Palm Springs Aerial Tramway
  De Palm Springs Aerial Tramway is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Palm Springs. De kabelbaan brengt je naar een hoogte van 2.596 meter boven zeeniveau, waar je een adembenemend uitzicht hebt over de Coachella Valley en de omliggende bergen. Je kunt hier ook een wandeling maken, een picknick houden of gewoon genieten van het uitzicht.
 • Indian Canyon
  De Indian Canyons zijn een gebied van diverse canyons, zoals de Palm Canyon, de Andreas Canyon en de Murray Canyon en wordt bewoond door de Agua Caliente Cahuilla. Je kunt hier wandelen, rotsklimmen en zwemmen in de natuurlijke poelen. De canyons zijn een prachtig stukje natuur en een geweldige plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad.
 • Palm Springs Art Museum
  Het Palm Springs Art Museum heeft een collectie van meer dan 15.000 werken van moderne en hedendaagse kunst. Het museum heeft een breed scala aan tentoonstellingen, van schilderijen en sculpturen tot fotografie en videokunst.
 • El Paseo
  El Paseo is een winkelstraat / shopping district die bekend staat om zijn boetieks, restaurants en cafés. Je kunt hier terecht voor alles van designerkleding tot souvenirs. El Paseo is een geweldige plek om te winkelen, te eten en te mensen kijken.
 • Palm Springs International Film Festival
  Het Palm Springs International Film Festival is een jaarlijks filmfestival dat wordt gehouden in januari. Het festival biedt een breed scala aan films, van blockbusters tot indiefilms. Het Palm Springs International Film Festival is een geweldige plek om nieuwe films te ontdekken en beroemdheden te spotten.

Kleurrijk en diversiteit 

Palm Springs heeft een sterke connectie met de LGBTQIA+ gemeenschap met veel gastvrijheid en mogelijkheden. Er zijn veel LGBTQIA+vriendelijke bedrijven en voorzieningen in Palm Springs, waaronder bars, restaurants, hotels en winkels. De stad en hotels organiseren regelmatig LGBTQIA+ evenementen, zoals de Palm Springs Pride Parade en het Palm Springs International Film Festival. Ook organiseren hotels soms een eigen evenement of thema-weekend. 

Golfbanen in en rondom Palm Springs

Palm Springs is een populaire bestemming voor golfers, met meer dan 20 golfbanen in de omgeving. Wanneer je van plan bent te golfen raden wij je aan om dit tijdig te reserveren. Hierbij kan Doets Reizen jou vanzelfsprekend bij van dienst zijn. 

Coachella Festival

Het wereldberoemde festival Coachella (Coachella Valley Music and Arts Festival) is een jaarlijks muziek en kunstfestival op het terrein van de Empire Polo Club in Indio. Muziekstijlen die bezoekers kunnen verwachten zijn rock, indie, electronic dance music, hip hop en pop. Het festival duurt twee weekenden (meestal in April) en een ware magneet voor mensen en celebrities. Tickets zijn dan ook zeer lastig te verkrijgen en vaak is hiervoor zelfs een groot netwerk van 'belangrijke' mensen nodig. Meer informatie en proberen of het jou lukt een ticket te bemachtigen? Bezoek dan hier de website van het festival in Palm Springs. 

Reizen in de buurt van Palm Springs

Logo Doets Reizen Amerika

Palm Springs