Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

De hoofdstad van California en bekend geworden vanwege de vele belangrijke handelsroutes. In Old Sacramento is nog veel terug te vinden over het verleden. Zo vind je hier het California State Roalroad Museum wat heel veel vertelt over de Pony Express en de Transcontinentale Spoorlijn. Het belangrijkste en beroemdste monument van Sacramento is het neo-klassieke California State Capitol, waarvan de bouw in 1874 werd voltooid.

Knooppunt van handelsroutes 

Sacramento is de hoofdstad van Californië en groeide in de negentiende eeuw van een kleine nederzetting razendsnel uit tot een druk knooppunt van een aantal belangrijke handelsroutes. Ook was Sacramento in die tijd eindpunt van zowel de bekende Pony Express als van de Transcontinentale Spoorlijn. Hier werden post, pakketjes en goederen overgeladen op raderboten die via de Sacramento Rivier naar het 120 kilometer verderop gelegen San Francisco voeren. Van die tijd is in het langs de rivier gelegen Old Sacramento nog vrij veel terug te vinden.

Fantastisch treinmuseum 

Naast het museum ligt het California State Railroad Museum, dat wordt gerekend tot de mooiste en grootste van de Verenigde Staten. Een Visitor Center vind je in het voormalige stoombootdepot, vlakbij de Delta King Riverboat. Het beroemdste monument van Sacramento is het neoklassieke California State Capitol, waarvan de bouw in 1874 werd voltooid.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Sacramento gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Sacramento