Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Een van de meestbekende attracties van Tampa is het attractiepark Busch Gardens. Verder is Tampa een drukke haven- en industriestad waarvandaan ook veel cruises naar de Caribbean en Mexico vertrekken. Een van de grootste winkelcentra van Tampa is het International Plaza, met keuze uit ruim 200 winkels. Ook het Florida Aquarium, de Tampa Lowry Park Zoo en het Museum of Science and Industrie zijn aanraders wanneer je in de buurt van Tampa verblijft.

Algemeen

Tampa is een drukke haven- en industriestad aan de baai van Tampa in de Golf van Mexico. Van hieruit vertrekken veel cruises naar het Caribisch gebied. Eén van de nieuwste winkelcentra van Tampa is het International Plaza met keuze uit ruim tweehonderd winkels en prima eetgelegenheden.

Ligging

Tampa ligt aan de Golf van Mexico. Het gebied in en rondom St. Petersburg wordt ook wel Sunshine City genoemd.

Inwoners

 In Tampa wonen circa 340.000 inwoners en omdat dat aantal snel stijgt, behoort Tampa tot de snelst groeiende steden van Florida.

Klimaat

Het klimaat in de plaatsen is subtropisch. Het ligt precies op de zogenaamde “palmbomen“-grens. Kortom. de grens vanaf waar palmbomen groeien en vrucht kunnen dragen.

Geschiedenis

Aan het eind van de negentiende eeuw werden in Tampa tientallen grote sigarenfabrieken opgericht, waar toen tienduizenden Cubanen werkten. Nu is nog overal in de stad een mix te zien van Spaanse, Cubaanse en Italiaanse invloeden. Zoals smeedijzeren balkons, pleinen en terrassen.


Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Tampa gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Tampa