Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Joliet is één van de grootste steden in Illinois. De stad heeft veel verschillende bezienswaardigheden zoals The Rialto Square Theatre, de favoriete plek van Al Capone en de set voor Stir of Echoes met Kevin Bacon. Tevens is Joliet ook bekend van de Old Joliet Prison die veel gebruikt wordt als set voor verschillende films en series.

Joliet

Gelegen ten zuiden van Chicago en doormidden gesplitst door Des Plaines River ligt het plaatsje Joliet. Joliet is tevens een stad waar je doorheen komt wanneer je de historische Route 66 berijdt.
In het centrum van de stad vind je Rialto Square Theatre, ook wel Jewel of Joliet genoemd en staat in de top 10 van 's werelds meest mooie theaters. Dichtbij het theater vind je het Joliet Area Historical Museum waar je meer te weten komt over de historie van de stad maar ook over de iconische Route 66.

Fun facts:

Joliet is de enige plaats in Illinois met 2 casino's. Bekende sterren zoals Lionel Richie en Melissa McCarthy hebben gestudeerd in Joliet.
Old Joliet Prison is de set voor verschillende films en series o.a. Prison Break en The Blues Brothers zijn hier opgenomen. 


Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Joliet gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Joliet