De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Het plaatsje Whitehall in de staat Michigan is een unieke mix van een ouderwets kleine stad en een progressieve kleine stad, met een bevolking van ongeveer 2.700 inwoners. Whitehall ligt in het noorden van Muskegon County, ongeveer 8 kilometer van de kustlijn van Lake Michigan aan White Lake. Whitehall heeft een uitgebreide jachthaven en toerisme vormt de grootste bron van inkomsten voor het plaatsje.

Geschiedenis

De geschiedenis van Whitehall begon rond 1859 toen Charles Mears, een grote houtbaron in het gebied, het dorp samen met Giles B. Slocum stichtte en het Mears noemde. De bevolking bleef groeien vanwege de strategische ligging voor het verspreiden van drijvend hout. In 1862 kreeg het dorp de naam Whitehall.

Muskegon County

Whitehall ligt in Muskegon County. Door de ligging aan White Lake kunnen watersportliefhebbers hier hun hart ophalen. In de omgeving zijn er natuurlijk ook nog genoeg bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het Duck Lake State Park. Dit is een natuurgebied langs de kust waar je heerlijk kunt recreëren. De stad Muskegon is ook een bezoekje waard. Hier kun je het onder andere het Muskegon Museum of Art bezoeken, of het Kruse Park.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Whitehall gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Whitehall