De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Saint Paul, de op een na dichtstbevolkte stad van de staat (achter Minneapolis), ligt langs een diepe S-vormige bocht van de Mississippi en is gebouwd op een reeks kliffen die oprijzen van de rivier naar de omliggende vlaktes. Acht meren liggen binnen de gemeentegrenzen en de stad heeft meer dan 160 parken. Het klimaat is koel gematigd, met lange, koude winters en warme zomers!

De stad Saint Paul

Saint Paul is ontstaan in 1840, aan het einde van het bevaarbare deel van de Mississippi. Minneapolis werd een tiental jaar later wat verder stroomopwaarts gesticht, rondom een zaagmolen aan de St. Anthony Falls. Hoewel Saint Paul de hoofdstad is waar de politiek van de staat wordt beoefend, doet Minneapolis veel meer aan als dé grote stad. Hier wonen ook de meeste mensen. Saint Paul is wat vriendelijker en doordat de stad gevormd is langs de Mississippi, zorgt dat voor een charmant, kronkelig en ietwat Europees karakter. Minneapolis doet juist wat zakelijker aan. Saint Paul en Minneapolis vormen samen de Twin Cities.

Het Capitool gebouw

The State Capitol van Minnesota is gebouwd rond de eeuwwisseling en de Sint Pieter in Rome heeft model gestaan voor het bijzonder fraaie gebouw. Het heeft de grootste, vrijdragende marmeren koepel ter wereld.

Alexander Ramsey Huis

Een van de oudste huizen van Minnesota is het Alexander Ramsey House, dat toebehoorde aan de eerste territoriale gouverneur van Minnesota. Dit stamt nog uit de tijd voordat Minnesota als staat was toegetreden tot de Verenigde Staten. Nu is het een museum dat is ingericht in Victoriaanse stijl.

Het Minnesota Science Museum

In dit museum wordt op populairwetenschappelijk niveau en speelse wijze uitgelegd hoe alles werkt op deze aarde werkt en daarbuiten. Zoals aardbevingen en dinosauriërs.

Mall of America

Op zo’n twintig minuten afstand ligt Bloomington, met de Mall of America. Dit is een van de grootste, overdekte winkelcentra van Amerika. Het complex heeft een oppervlakte van veertig hectare, met onder meer vier grote warenhuizen, ruim vijfhonderd winkels en boetieks, achttien bioscopen, talloze restaurants, een themapark en aquarium met haaientunnel, bars en nachtclubs.Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar St. Paul gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

St. Paul