Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De hoofdstad van Mississippi is Jackson. De meeste gebouwen in Jackson zijn gebouwd in de Greek Revivalstijl. De Jackson City Hall en Mississippi Governor's Mansion zijn interessante hoogtepunten. Bezoek ook zeker de St. Andrew's Cathedral, een neo-gothische kathedraal uit 1839 met fraaie gebrandschilderde ramen die Bijbelse figuren voorstellen.

De stad Jackson

De hoofdstad van Mississippi heeft veel te bieden. De Jackson City Hall bijvoorbeeld dateert van 1847 en is op werkdagen gratis te bezoeken. Tijdens de burgeroorlog diende dit gebouw als ziekenhuis voor zowel de Confederate- als de Union soldaten, waardoor het waarschijnlijk gespaard bleef. De Mississippi Governor's Mansion is een mooi landhuis. Vanaf het begin in 1841 tot 1975 heeft het huis dienst gedaan als residentie van de gouverneur. In 1975 werd het een National Historic Landmark en museum. Je kunt er onder meer prachtig meubilair zien. Het Mississippi Museum of Art heeft meer dan 3000 kunstobjecten, waaronder een grote collectie van kunstenaars uit de Deep South. Reis je met kinderen? De Jackson Zoo heeft zo'n 350 dieren van meer dan 130 soorten. Ook vind je er een mooi aquarium.

Mississippi Petrified Forest

Ten noordwesten van Jackson ligt het plaatsje Flora en hier vind je het enige versteende bos in het oosten van de Verenigde Staten. De boomstammen die hier liggen, zijn meer dan 35 miljoen jaar geleden door een rivier aangespoeld en bedolven onder lagen slib en zand. Doordat er geen zuurstof bij kon komen en door de inwerking van bodemzuren en mineralen, zijn deze stammen door de jaren heen versteend.

Reis naar Jackson

Logo Doets Reizen Amerika

Jackson