Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

De Gateway Arch is een monument van 192m hoog en 192m breed, waardoor het de grootste Arch ter wereld is. De Arch staat ten westen van de Mississippi River en wordt ook wel de Gateway to the West genoemd. Rondom en in de Arch is er veel te vinden, zo kan je naar boven in de Arch of met een boot over de Mississippi.

Gateway Arch National Park

In het Gateway Arch National Park zou je heerlijk een wandeling kunnen maken over de Gateway Arch trail. Loop vooral het museum in, ga naar boven in de Arch en geniet van het uitzicht wat het monument te bieden heeft.

Tram Ride to the Top

De tour start met een animatie en een quiz daarna word je naar de top van het monument gebracht met een tram. Als je eenmaal boven in de Arch ben, heb je aan de ene kant uitzicht over Illinois en aan de andere kant uit over Missouri.

De tram is helaas niet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen, onthoud ook dat je eerst nog 96 treden bewandelt en soms ook 30 tot 60 minuten moet staan.

Museum

Leer hier meer over de geschiedenis van St. Louis en de bouw van de Gateway Arch.

Riverboats at the Gateway Arch

Ga met een paddle-wheel riverboat de Mississippi op.

Old Courthouse

In het Old Courthouse vindt zijn er vier galerijen te bewonderen, hier leer je meer over de geschiedenis en de gevechten voor vrijheid die zijn gestreden in de rechtszaal.

  1. Dred and Harriet Scott.
  2. Pathways to Freedom.
  3. Designed for Justice.
  4. See you in court.

Let op: Old Courthouse is tot eind 2023 tot begin 2024 bezig met renovatie en is helaas alleen van de buiten kant te bewonderen.


Onze topbestemmingen in de buurt van Gateway Arch

Reizen in de buurt van Gateway Arch

Logo Doets Reizen Amerika

Gateway Arch