Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Vanaf het begin van de Spaanse kolonisatie was er op de plaats van Las Cruces al een nederzetting. Pas rond 1850 kreeg het zijn naam toen er tijdens een Apache aanval flink wat doden vielen onder kolonisten en reizigers. De officiële stichtingsdatum is 1849. Las Cruces is nu een groeiende en belangrijke stad en met 97.500 inwoners de tweede stad van New Mexico. De stad heeft een leuke downtown met gebouwen uit de tweede helft van de 19e eeuw.

Wat te doen;

Elke zaterdagochtend vindt er een Farmers Market plaats op Main Street,waar zo’n 300 kramen onder andere handgemaakte spullen en lokaal geproduceerde groenten en fruit verkopen. Verder is er de Downtown Mall, een in onbruik geraakt winkelcentrum dat nu wordt gebruikt als cultureel centrum, inclusief een paar mooie musea. Op de campus van New Mexico State University (NMSU) met 15.000 studenten, staat de mooie NMSU Art Gallery (dat is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 12:00 tot 16:00). Meer informatie vind je op: https://uag.nmsu.edu/.

Toen Las Cruces werd gesticht was het een grensplaats met Mexico. Het voorstadje Mesilla werd gelijktijdig aan de andere kant van de grens gesticht om Mexicaanse migranten in hun eigen land te laten. Vier jaar later vond de Gadsden Purchase plaats; de Verenigde Staten kocht het huidige zuiden van Arizona en zuidwest New Mexico van de Mexicanen waardoor Mesilla alsnog op Amerikaans grondgebied kwam te liggen. De geschiedenis heeft echter een schitterend 19e eeuws Spaans/Mexicaans centrum achtergelaten, gegroepeerd rond de Mesilla Plaza, waar je ook nog goed kunt zien waar vroeger de halteplaats was van de postkoetsroute.

Reis naar Las Cruces

Logo Doets Reizen Amerika

Las Cruces