De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Tulsa, in 1921 het decor van de grootste en meest beruchte rassenrellen van Amerika, is de hoofdstad van Green Country. Na Oklahoma City is het de grootste stad van de staat. Tijdens je rondreis in de omgeving van Tulsa vind je hier nog een groot deel ongerepte natuur met heuvels, lage bergen, rivieren en meren. De plaats ligt aan de Arkansas rivier, aan de voet van de Ozark Mountains.

Meer informatie over Tulsa

Het ligt in het hart van een aantal rijke aardgas- en aardolievelden. Die stammen uit de jaren twintig van de vorige eeuw, toen de oliewinning sterk toenam. Het is niet voor niets dat de stad vanaf de twintigste eeuw de bijnaam ‘Oil Capitol of the World’ kreeg. De economische malaise die volgde maakte een einde aan deze afhankelijkheid van olie. Tegenwoordig draait de economie op de energie, financiën, telecommunicatie, techniek en luchtvaartsector. In Tulsa vind je tevens twee wereldberoemde musea en een professioneel opera- en balletgezelschap. Nergens anders in Amerika vind je zo’n grote concentratie aan Art Deco architectuur. In 2009 werd de stad uitgeroepen tot de 5e best leefbare stad van Amerika.

Amfitheater in Tulsa

Ongeveer tien kilometer ten westen van Tulsa vind je het amfitheater waar op zomeravonden de beroemde musical Oklahoma! van Rodgers & Hammerstein wordt opgevoerd. Het theater staat midden in een landelijk bebost dal.

Thomas Gilcrease Museum

Dit museum is een van de vijftig topmusea in de Verenigde Staten. Het is daarnaast een van de slechts vijf musea in het land met een combinatie van historische huizen, tuinen en kunstverzamelingen. Naast de vaste collectie met beeldende kunst, antropologie- en archiefmateriaal en de prachtig aangelegde tuinen met een beeldhouwwerk is er regelmatig een wisselende tentoonstelling.

Reis naar Tulsa

Logo Doets Reizen Amerika

Tulsa