Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Dallas wordt vooral herinnerd als de stad waar president John F. Kennedy werd doodgeschoten. Maar er is meer dan dat. Dalles is ook de stad met geweldige musea, restaurants en prachtige winkels. Ook herbergt Dallas prachtige stadsparken, die een oase van rust vormen. Liefhebber van sport? Moedig dan de Dallas Cowboys aan tijdens een thuiswedstrijd van deze beroemde American Footballclub.

Dallas is na Houston de grootste stad van Texas en wordt ook wel Big D genoemd vanwege de beroemde American Footballclub ‘The Cowboys en de cheerleaders die de toeschouwers toejuichen. Maar ook de stad waar president J.F. Kennedy werd vermoord en bekend van de gelijknamige televisieserie.

De Moord op John F. Kennedy in Dallas

Dallas wordt vooral herinnerd als de stad waar president John F. Kennedy werd doodgeschoten. Op 22 november 1963 reed hij met zijn vrouw in een open limousine over Dealey Plaza en raakte dodelijk gewond toen Lee Harvey Oswald het vuur opende. De stadsrit was onderdeel van een publieksreis door Texas, met het oog op de herverkiezing bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De moordenaar werd enkele dagen later doodgeschoten door nachtclubeigenaar Jack Ruby. Kennedy was de vierde president die werd vermoord. Het is nog altijd onderwerp van speculatie en heeft stof geleverd voor vele samenzweringstheorieën.

Bezienswaardigheden in Dallas

Mensen die Dallas kennen weten dat de stad meer te bieden heeft dan deze populaire wetenswaardigheden. Het is ook de stad met scherpzinnige zakenlui en vooral topbankiers. Een stad met geweldige musea, restaurants en prachtige winkels. Alles is hier te koop. Dallas heeft meer verrassingen in petto die niet moeilijk te vinden zijn. Zoals het ontroerende museum ter nagedachtenis aan Kennedy en de prachtige parken die een oase van rust vormen in de stad.

The Sixth Floor Museum (Dealey Plaza)

The Sixth Floor Museum is een zeer indrukwekkend museum met wisselende exposities ter nagedachtenis aan de moord op John F. Kennedy. Wat ons betreft een absolute aanrader tijdens een rondreis door Amerika.

J.F. Kennedy Memorial Plaza

Vlakbij Dealey Plaza, tussen Commerce en Main Street, ligt het plein met daarop het John F. Kennedy Memorial (646 Main Street). Dit grote, open kubusmonument is negen meter hoog en heeft granieten wanden die los van elkaar staan. Binnenin ligt een platte, vierkante steen met daarop Kennedy zijn volledige naam. De open plaats middenin wordt vaak gebruikt om te mediteren.

Pioneer Plaza

Dit park laat zien hoe Dallas er vroeger uit heeft moeten zien. Er staan levensgrote longhorns (runderen met lange hoorns) met op de rug heldhaftige cowboys. Je hoeft niet bang te zijn, want het tafereel is volledig van brons. Bij dit Wild West park hoort ook een historische begraafplaats, die zeker de moeite waard is.

Dallas Art District

In hartje Dallas vind je het Art District. In deze wijk is er voor iedere kunstliefhebber een museum te vinden. Alles ligt op loopafstand van elkaar, dus je kunt hier in korte tijd veel kunst en cultuur zien. Een aanrader is het Dallas Museum of Art met een collectie met een geschiedenis van 5000 jaar. Het Nasher Sculpture Center is een prachtig ontworpen gebouw met ruim driehonderd stukken. Hier staat overigens ook het Morton Symphony Center; de thuishaven van het Dallas Symphony Orchestra.

Dallas Symphony Orchestra

Het symfonieorkest van Dallas is sinds 1900 uitgegroeid van een klein muziekgezelschap tot wereldberoemd orkest met 89 muzikanten. De shows zijn altijd spectaculair met eigen interpretaties van stukken van bijvoorbeeld Beethoven. Het orkest heeft al veel lof onderscheidingen gekregen, van onder meer de New York Times en Financial Times. Veel grootheden hebben hier leiding aan gegeven, waaronder dirigenten Walter Hendl en Max Rudolf. Tussen 2008 en 2018 had onze eigen Jaap van Zweden het stokje hier in handen. Hij veranderde dit toonaangevende orkest in een van de belangrijkste orkesten van de Verenigde Staten. De prachtige concertzaal Morton H. Meyerson Symphony Center is de thuisbasis voor het orkest. Van Zweden peuterde eigenhandig veel geld los bij lokale miljardairs (waaronder zakenman Ross Perot), voor de bouw.

Meer informatie over Dallas

Voordat je (zonder plan) de stad intrekt, raden we je aan om even langs het Convention & Visitor Center (CVB) te gaan. Dat zit in het Old Red Courthouse (100 South Houston Street). Zij zijn zeven dagen in de week geopend en hier kun je niet alleen terecht voor meer informatie, maar ook voor kaarten en plattegronden, boeken en brochures over interessante plaatsen.

Overige bezienswaardigheden in Dallas

 • Dallas World Aquarium
 • Perot Museum of Nature and Science
 • Old Red Museum of Dallas County History & Culture
 • Dallas Holocaust and Human Rights Museum
 • Cinemark 17 & IMAX
 • Nasher Sculpture Center
 • Texas Discovery Gardens
 • Trinity Forest Adventure Park
 • Reunion Tower Deck
 • Dallas Zoo
 • George W. Bush Presidential Library and Museum 
 • Dallas Museum of Art

Reizen naar Dallas

Logo Doets Reizen Amerika

Dallas