Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Je hoeft je boterham met kaas en beker melk in Wisconsin niet te missen, dit is namelijk dé zuivelstaat van Amerika. Twee vliegen in één klap, want die gezonde energie komt goed van pas tijdens de eindeloze hoeveelheid outdoor activiteiten die je in deze staat kunt ondernemen. Van kanoën en kajakken tot zwemmen en surfen. Met z’n azuurblauwe meren, heldere rivieren en wilde stromen mag het noorden van Wisconsin gerust een paradijs voor watersporters worden genoemd! Maar ook voor hikers is er genoeg te doen: er zijn zó veel state parks vol ongerepte natuur dat je bijna niet kunt kiezen.

Laat de avonturier in je naar bovenkomen

Start je rondreis bij de Apostle Islands, een groep van 21 bijzondere eilanden in Lake Michigan, aan de noordkant van Wisconsin. In de zomermaanden kun je hier prachtig hiken door het bosrijke landschap, dat hoge bomen afwisselt met kleurrijke rotsen en mysterieuze grotten. Laat de avonturier in je naar boven komen en waad door kleine beekjes en klauter over stapels stenen. Meer een wintermens? Vanaf november begint Lake Michigan zachtjesaan te bevriezen en transformeren de grotten tot heuse kunstwerken, compleet met muren van ijs en ijspegels in alle vormen, kleuren en gradaties. In januari en februari heb je de beste kans om dit schouwspel met eigen ogen te bewonderen.

Leef je uit met alle denkbare buitensporten

De hoofdstad van Wisconsin is Madison, dat al meerdere keren is uitgeroepen tot ‘most livable city’ van het land. De stad wordt omringd door prachtige meren en heeft een grote universiteit, wat zorgt voor een bruisende, gezellige sfeer. Dezelfde positieve vibes vind je terug in Milwaukee, de grootste stad van de stad. Milwaukee ligt aan de rand van Lake Michigan en herbergt behalve de adembenemende Apostle Islands National Lakeshore nog veel meer natuurschoon: het indrukwekkende Ice Age National Scenic Trail, de prachtige Saint Croix National Scenic Railway en de mooie North Country National Scenic Railway. In vrijwel al deze parken kun je jezelf uitleven met alle denkbare buitensporten.

Afkoelmogelijkheden zijn er hier genoeg

Wisconsin heeft een landklimaat, wat wil zeggen dat alle seizoenen goed vertegenwoordigd zijn. In de winter kan het er steenkoud zijn, met flinke pakken sneeuw en temperaturen ver onder nul. In de lente is het er heerlijk aangenaam, met temperaturen rond 20 graden Celsius. ’s Zomers is het in Wisconsin behoorlijk tropisch, maar dankzij de vele meren en rivieren zijn er afkoelmogelijkheden genoeg. De herfst is ook een prachtig seizoen om Wisconsin te bezoeken, met de bladeren die op een fenomenale manier van kleur veranderen.

Dit mag je niet missen in Wisconsin

  • Chequamegon-Nicolet National Forest Een geweldig groot en mooi bosrijk gebied waar je in de zomer kunt hiken, fietsen en paardrijden. In de winter veranderen deze opties in sneeuwscooteren en sneeuwschoenwandelen.
  • Greenbay Het footbalteam The Green Bay Packers is de trekpleister van deze stad. Voel jezelf een echte Amerikaan en bezoek een van hun wedstrijden.
  • Wisconsin Dells Deze acht kilometer lange kloof is gevormd tijdens de laatste ijstijd, ongeveer 15.000 jaar geleden, en is bekend vanwege z’n natuurschoon.
  • Taliesin East Frank Lloyd Wright, Amerika's beroemdste architect, bouwde ten westen van Madison dit prachtige huis, dat natuurlijk is ingebed in de omgeving.
  • Summerfest Milwaukee noemt zichzelf ‘the city of festivals’, omdat er het hele jaar door festivals zijn. De leukste is het jaarlijkse, elfdaagse Summerfest. Door het Guinness Book of World Records is dit festival uitgeroepen tot het grootste muziekfestival ter wereld.

Bestemmingen in Wisconsin

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Wisconsin gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Wisconsin