De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Nanaimo is een grote stad op Vancouver Island met meer dan 90.000 inwoners. De naam Nanaimo is een verbastering van SneyNy-Mous, wat in de taal van de Salish First Nations “ontmoetingsplaats” betekende. De First Nations waren niet erg gesteld op de komst van de blanken. Daarom werd in 1852 het fort The Bastion gebouwd (nu het Bastion Museum). In negentiende eeuwse uniformen gestoken studenten houden er iedere middag een “wisseling van de wacht” waarbij ook nog een oud kanon wordt afgevuurd.

Geschiedenis & nu

Nanaimo is een van de oudste steden van British Columbia. Het is dan ook niet gek dat Nanaimo een rijke geschiedenis heeft, waarvan de sporen in de stad nog steeds terug te vinden zijn. Zo staan er in Nanaimo niet alleen diverse historische gebouwen, maar ook bijvoorbeeld het Nanaimo Museum, waar jij een kijkje kunt nemen in het leven van de First Nations. Tot in het midden van de twintigste eeuw was Nanaimo een mijnstad, waarbij vooral steenkool werd gedolven. Hier speelde de haven van Nanaimo ook een belangrijke rol in. Inmiddels is het centrum van de stad mooi opgeknapt, terwijl de oude gebouwen nog steeds bewaard zijn gebleven. Daarnaast is Nanaimo een belangrijke ferryterminal van BC Ferries met veerdiensten van en naar Horseshoe Bay en Vancouver-Tsawwassen.

Parken in Nanaimo

Het grote voordeel van Nanaimo is de ligging, waarbij je de natuur altijd binnen handbereik hebt. De stad is een prachtige kustplaats met fantastisch uitzicht op de haven met gigantische bergen op de achtergrond. Nanaimo is dan ook het ideale startpunt voor een boottocht, waarbij ook voor de kust liggende eilanden worden aangedaan. In de directe omgeving van Nanaimo liggen meerdere natuurparken, zoals Pipers Lagoon Park, Neck Point Park en Newcastle Island Marine Provincial Park. In deze parken beleef je de Canadese natuur in haar puurste vorm. Je vind hier de mooiste uitkijkpunten en wie weet kom jij hier oog-in-oog te staan met diverse wilde dieren. Bovendien is het mogelijk om bijvoorbeeld orka's, zeeleeuwen of otters in het water te spotten. De natuurparken beschikken over talloze wandelpaden, zodat jij hier de mooiste routes kunt lopen en écht in contact komt met de natuur.

Harbourfront Walkway

Iets wat je in Nanaimo absoluut gedaan moet hebben is de Harbourfront Walkway. Deze wandelroute van ca. 5 kilometer loopt vanaf de baai langs meerdere restaurants, bars en parken. Als je geluk hebt, tref je het dat er een festival plaatsvind in Nanaimo, wat zorgt voor een extra levendige en gezellige sfeer in de havenstad. Tijdens je wandeling door Nanaimo mag een bezoekje aan 'The Bastion' zeker niet ontbreken, het icoon van Nanaimo, dat inmiddels ook fungeert als museum. Oorspronkelijk werd deze achthoekige toren gebouwd in 1853 om de mijnbouwactiviteiten te kunnen verdedigen. Vanuit deze toren konden de First Nations namelijk de vijand van een afstand al zien aankomen. Een indrukwekkend monument met een rijke geschiedenis!
Reizen in de buurt van Nanaimo

Logo Doets Reizen Canada

Nanaimo