De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Port Renfrew ligt aan de ruige westkust van Vancouver Island. Deze plaats is uitstekend geschikt om orka's en ander wildlife te spotten. Bovendien heeft Port Renfrew een mooi strand: Botanical Beach, een verzamelplaats van allerlei zeezoogdieren. Bij Port Renfrew begint de West Coast Trail, een 77 kilometer lang wandelpad dat onderdeel is van het Pacific Rim National Park.

Tall Tree Capital

Port Renfrew is een kleine plaats op Vancouver Island met slechts enkele honderden inwoners. Deze plek zit boordevol Canadees natuurschoon dat je gegarandeerd versteld doet staan. Niet lang geleden vond men in Avatar Grove enorme bomen en in 2012 werd Avatar Grove uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Sindsdien werd Port Renfrew het centrum van ecotoerisme. Dit wil zeggen dat hier veel toeristen op af komen, maar er wel serieus rekening wordt gehouden met het behoud van de natuur. Inmiddels wordt Port Renfrew de 'Tall Tree'  hoofdstad van Canada genoemd. Je vind hier namelijk 1000 jaar oude bomen die tot maar liefst 67 meter hoog en 4 meter breed zijn.

Botanical Beach Provincial Park

Een andere highlight in Port Renfrew is Botanical Beach Provincial Park. Naast de prachtige wandelingen en uitzichten rondom Botanical Beach, vind je hier een uniek ecosysteem met divers zeeleven. In een van de vele potholes, gaten die mede door erosie zijn ontstaan, kun je zomaar verschillende soorten zeeanemonen, zeesterren, mosselen of krabben spotten. Zorg dat je met laagtij aanwezig bent voor de beste ervaring!
Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Port Renfrew gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Port Renfrew