Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Goed nieuws voor iedereen die het ongerepte prairielandschap wil ontdekken: het kan in Saskatchewan. Prachtige nationale parken als Grasslands National Park en Cypress Hills Interprovincial Park, met z’n orchideeën en bosrijke heuvels, zijn het levende bewijs. Naast de imposante natuur verrassen grote steden als Saskatoon en Regina met hun bruisende, inheemse sfeer.

Wandel door een zee van gras

Grasslands National Park, de naam zegt het al: overal waar je loopt zie je een zee van gras. Hier groeien maar liefst zeventig verschillende grassoorten! Coyotes, arenden, ratelslangen en antilopen domineren ook het beeld. Toch is het soms net alsof je door de woestijn loopt in Killdeer Badlands, het ruigere deel van het park. Je ziet er cactussen, saliestruiken en zandsteenformaties.

Het decor van een western

Het Cypress Hills Interprovincial Park is een voor het massatoerisme geheim gebleven parel vlak bij de Amerikaanse grens. Alles in deze omgeving lijkt alof het decor van een westernfilm tot leven is gekomen. Je kunt in dit park stevig hiken zonder een ziel tegen te komen, zelfs in het hoogseizoen is het aantal bezoekers gering. Grote kans dus dat je een van de weinigen bent die al die (14!) soorten orchideeën bewondert of vossen en coyotes ziet.

Festivals & hoefijzer gooien

Saskatchewan kent levendige steden als Saskatoon (genoemd naar een Canadese bes). Verdiep je in deze omgeving in de eeuwenlange Indiaanse geschiedenis zoals bij het Wanuskewin Heritage Park, waar je talloze opgravingen kunt bezichtigen. Ook hoofdstad Regina is een aantrekkelijke bestemming, vooral als je van festivals houdt. Hier regent het festiviteiten zoals het Regina Folk Festival, countryfestival Craven Country Jamboree en het multiculturele Mosaic Festival. Ook sporten staat hoog op de agenda van de inwoners, met naast wintersporten als snowboarden en kunstschaatsen ook rodeo’s, triatlon en hoefijzer gooien. Uniek is Saskatchewan zeker, vraag Doets Reizen naar roadtrips en camperreizen door deze Canadese provincie.   

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Saskatchewan gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Saskatchewan