Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

China

Everest Base Camp

1 Actueel reisaanbod

Tibet biedt schitterende kloosters zoals het Rongbuk Monastery, dat op acht kilometer afstand van Mount Everest Base Camp ligt. Het Base Camp is een fantastische plek, waar je kunt genieten van het uitzicht op de imposante Mount Everest en andere Himalaya-bergpieken.

Zeer toegankelijk

Mount Everest Base Camp is het startpunt van een klim die op menig bucketlist prijkt. Hoewel veel toeristen de Mount Everest via de zuidelijke kant in Nepal bereiken, is het aantal bezoekers langs Tibetaans-Chinese kant de laatste jaren flink toegenomen. Het basiskamp is vooral populair omdat het zeer toegankelijk is voor auto’s. Ter vergelijk: het bereiken van de Nepalese zijde vereist een trektocht van bijna twee weken(!).

Vallei van rotsen en kluizenaarswoningen

Het Rongbuk is het hoogstgelegen klooster ter wereld. Je kunt er ook overnachten. Het ligt op vijfduizend meter hoogte in een vallei van rotsen en kluizenaarswoningen. Het is het hoogstgelegen klooster ter wereld en werd in 1902 gesticht. Lang voor die tijd leefden monniken al in volledige afzondering in het desolate gebied. Op dit moment wordt Rongbuk nog bewoond door 35 monniken en nonnen. Geniet bij helder weer van een fenomenaal uitzicht op de immense toppen van de besneeuwde Mount Everest.

Reis in de buurt van Everest Base Camp

Logo Doets Reizen China

Everest Base Camp