Bosbranden Jasper Meer info

Tianjin, aan de Golf van Bohai, bezit een rijke handelsgeschiedenis. Het overleefde talloze oorlogen, de Bokseropstand en Europese handelsinvloeden. Sommige huizen lijken zo uit een Engelse provincie geplukt. Must sees van deze miljoenenstad zijn de Cultuurstraat, waar alles in Qing en Ming-stijl gerestaureerd is, en de Hai-rivier. Ook de boeddhistische tempel van het Grote Mededogen (Dabei), mag je niet missen.

Een Europese concessie

In de negentiende eeuw hadden de zeevarende Europeanen het in Tianjin voor het zeggen, Bij het het verdrag van Tianjin in 1856 werden er negen Europese concessies gevestigd. Deze concessies langs de oevers van de rivier werden naar eigen smaak ingedeeld; de Fransen bouwden kastelen en torens, de Duitsers Beierse villa’s. De meeste koloniale gebouwen liggen aan de Jiefang Li. Bekijk er de imposante gevels van handelsfirma Jardine Metheson & Co en de Citybank of de Italiaanse bronzen beelden op de bruggen over de rivier.

Oud en nieuw in de Cultuurstraat

Aan het einde van de Europese concessie ligt de oude Cultuurstraat waar oud en nieuw in elkaar verweven zijn. Het is een kleine, gerestaureerde wijk met traditionele, Chinese huizen. Bekijk de schilderwerken, oude ambachten en rode pannendaken of klim op de Drum Toren en geniet van het uitzicht op de wijk en de hoge wolkenkrabbers aan de andere kant van de Tianjin.

Zoek het hogerop

Hij is slechts 15 meter lager dan de Londen Eye: Tianjin Eye is boven een brug gebouwd heeft een doorsnede van 120 meter. Een complete rit, de grote cirkel rond, duurt een half uur maar dan heb je ook een spectaculair uitzicht! Met een beetje (weer)geluk is kun je dan mijlenver China in kijken.

Vliegers

Breng een bezoek aan het Shi Familiehuis iets ten noorden van Tianjin, dat uit 1875 dateert. Dit folkloremuseum was ooit de woning van de rijkste man van Tianjin, Shi Wancheng. Het enorme huis bestaat uit twaalf binnenhoven en gebouwen. Binnen zijn tentoonstellingen te zien van Chinese Nieuwjaarsprenten, bijzondere vliegers en papierknipsels.

Kunst van de keizer

De moderne architectuur van het Tianjin Museum is bijzonder: het gebouw lijkt op een zwaan die z’n vleugels uitspreidt. Het museum heeft een gigantische kunstcollectie. Bewonder de ruim 200.000 stukken waaronder exemplaren die voormalig keizer Puyi meebracht toen hij de Verboden Stad verliet en zich in Tianjin vestigde.

Tianjin geldt als zusterstad van Beijing en is gemakkelijk te combineren met een stedentrip naar de hoofdstad. De Chinese TGV legt de 120 kilometer in minder dan een half uur af.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Tianjin gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen China

Tianjin