Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Gevestigd in Zuid-Finland is Lappeenranta, dé toegangspoort voor de start van jouw ontdekking door “Lakeland”. Het zuiden van Finland wordt gekenmerkt door duizenden kleine en grote meren. De stad kent een rijke geschiedenis en is nu vooral een studentenstad met een knus centrum.

Aan de oevers van het Saimaameer

Het Saimaameer is het grootste meer in het zuidoosten van Finland en is tijdens de laatste ijstijd door de druk van het landijs ontstaan. Er is geen duidelijk afgebakende watervlakte, maar het betreft een labyrinth van water en land. In totaal telt Zuid-Finland een wateroppervlakte van 4500 km² waarbij het Saimaameer ruim 1300 km² bevat. Een waterrijk gebied kent natuurlijk diverse diersoorten waarbij de Saimaarob een zeldzaam beschermd dier is. Extra bijzonder als je er eentje spot, want er zijn nog maar 200 robben in dit gebied. Het meer wordt niet alleen voor actieve outdoor activiteiten gebruikt, maar is ook nog eens een langrijke transport route van hout welke vanuit het Finse binnenland naar de kust wordt vervoerd.

In Zweedse en Russische handen

In 1649 werd de stad gesticht door Koningin Christina I van Zweden en werd een vestigingsstad. In 1741 veroverde Rusland Lappeenranta en werd het centrum verwoest. Eeuwenlang viel de stad onder Russische gouvernementen en grootvorstendom, totdat er in 1856 een directe verbinding, via het Saimaakanaal met de Finse Golf werd aangesloten.

Studentenstad en karakteristieke bezienswaardigheden

Sinds 2003 is Lappeenranta een echte universiteitsstad waar de Technische Universiteit en een Militaire academy zijn gevestigd. Maar er is meer dan dat. De stad is uitgegroeid tot moderne plaats met schitterende historische gebouwen zoals de grote houten Lappe-kerk uit 1794 en het karakteristieke fort. Dé ideale start voor jouw reis langs de indrukwekkende meren van Zuid-Finland.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Lappeenranta gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Lappeenranta