Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Rantasalmi is beroemd om zijn indrukwekkende landschap en prachtige schaatsroutes in de wateren van het Linnansaari National Park en het meer van Rauanvesi. In de zomer lokt het Haukivesimeer, dat deel uitmaakt van het beroemde Saimaa-meersysteem, de outdoorliefhebbers naar deze regio. Linnansaari Nationaal Park is toegankelijk per boot, en de échte avonturier doet dat per roeiboot of kano. Tevens leven hier Ringelrobben, een uniek dierensoort waar maar weinig van te vinden zijn.

Ieder seizoen een activiteit

Rantasalmi heeft een knus centrum en is volledig ingericht om veel outdoor activiteiten te ondernemen en de natuur te ontdekken. Zo kun je hier het hele jaar door terecht voor echte seizoenactiviteiten zoals suppen, kanoën, zwemmen, langlaufen en schaatsen.

Haal je schaatsen maar uit het vet

Strenge winters en een labyrint van water zijn een perfecte combinatie voor schaatstochten. Menig Nederlands schaatsliefhebber zal jaloers zijn op de ijszekerheid en eindeloze mogelijkheden door de schitterende natuur. Sommigen zeggen dat de Linnansaari Winter trail, tussen de steden Oravi en Rantasalmi de mooiste schaatsroute is. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de route onderhouden tot een lengte van 20 of 40 kilometer, met open haarden langs de weg om zelf te koken. Geen zorgen dat je schaatsen niet in de koffer passen, want er zijn voldoende mogelijkheden om een volledige schaatsuitrusting te huren en samen met een gids op pad te gaan. Het glijden van het ijzer op het ijs, geeft het ultieme winter gevoel.

Weelderige bossen en ruige rotsen

Tegenover Rantasalmi ligt midden in het Finse merengebied het Linnansaari National Park. Het park omvat meer dan 130 eilanden en honderden kleinere eilandjes en uitstekende rotsen. In Linnansaari Croft zijn de traditionele slash-and-burn landbouwpraktijken bewaard gebleven. Het nationale park is het hele jaar door een lust voor het oog. Een bootdienst brengt je naar het hoofdeiland in de zomer. Linnansaari National Park is een ideale plek om zeldzame zeehonden en majestueuze visarenden te spotten. Daarnaast zijn klassieke activiteiten zoals kanoën, wandelen, vissen en vogel spotten en kleine greep uit de must-do’s. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Rantasalmi gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Rantasalmi