Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Ook al ben je de kinderleeftijd allang ontgroeid, een bezoekje aan de enige echte kerstman laat je jezelf niet door de neus boren. Je vindt het kantoor van de beste man in Santa Claus Village, aan de rand van Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Elk jaar komen hier meer dan 600.000 brieven binnen, vaak simpelweg voorzien van het adres ‘Kerstman, Noordpool’. Ze zijn veelal geschreven door kinderen, maar ook volwassenen maken gretig gebruik van de mogelijkheid om hun zonden op te biechten. Het mooiste van alles: in Rovaniemi kun je altijd bij de kerstman terecht, elke dag van het jaar!

Alle ingrediënten voor een gevarieerde vakantie

Heb je je hart gelucht bij de kerstman, dan staan alle seinen op groen voor een gevarieerde vakantie vol avontuur, cultuur en lekker eten. In het compacte, overzichtelijke Rovaniemi vind je alle ingrediënten die je daarvoor nodig hebt: van hippe cafés en interessante musea tot originele boetiekjes. Een aanrader is het prachtig vormgegeven Arktikum Museum, waar je op ontdekkingstocht gaat door de geschiedenis van het gebied rond de poolcirkel. Ook leuk is het Pilke wetenschappelijk centrum, dat je aan de hand van je vijf zintuigen vertelt over de duurzaamheid in noordelijke bossen.

Er is een halfpipe voor de echte avonturiers

Een klein stukje buiten de stad ligt het glooiende heuvelgebied Ounasvaara, waar al veel wereldkampioenen zich hebben bekwaamd in het betere ski- en snowboardwerk. Je kunt hier als recreant bijna vijftig verschillende activiteiten beoefenen, in elk jaargetijde. Er zijn acht pistes en vijf sleepliften, dus in de winter is het hier fantastisch skiën en snowboarden, inclusief een halfpipe voor de echte avonturiers. Maar je kunt ook kiezen voor rodelen, sneeuwschoenwandelen of langlaufen. In de zomer kun je op deze plek geweldig hiken, bobsleeën, fietsen, golfen én genieten van de middernachtzon.

Eindeloos genieten van winterse activiteiten

Fins Lapland heeft lange winters, met veel sneeuw. Van december tot en met april ligt er in Rovaniemi steevast een dik pak, waardoor je eindeloos kunt genieten van winterse activiteiten. De temperaturen kunnen in deze periode dalen tot wel -20 graden Celsius, dus vergeet je thermokleren niet. Vanaf februari worden de dagen langer en stijgt de temperatuur, met een gemiddelde van 18-20 graden Celsius in de zomer.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Rovaniemi gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Rovaniemi