De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

In de Vaasa regio hoef je niet voor het een of het ander te kiezen, want mooie natuur en het stedelijke stadsleven kunnen gemakkelijk gecombineerd worden tijdens jouw bezoek. Alles in Vaasa is dichtbij, van het knusse centrum tot aan de indrukwekkende archipel, je vindt het hier allemaal.

Unesco wereld erfgoed

De unieke Kvarken Archipel is het enige natuurerfgoed van Finland dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Samen met de Zweedse Hoge Kust is de Kvarkense Archipel de beste plek ter wereld om het fenomeen van de landverlenging, veroorzaakt door de laatste ijstijd, te ervaren en te begrijpen. De archipel bestaat uit schitterende lagunes en eilanden en maakt het een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het spotten van vogels, fietsen, zeilen, kanoën, vissen, wandelen, er is genoeg variëteit voor iedereen. De Kvarken Archipel is via de weg verbonden met Vaasa en is met de auto in 20 minuten te bereiken. Vanaf Vaasa worden diverse boottochten aangeboden, zodat je de archipel vanaf het water optimaal kunt ontdekken. Er zijn verschillende restaurants aanwezig en mocht je de archipel écht willen ervaren kun je er zelfs overnachten. 

Slapen onder de sterren

Slapen op de eerste rij, het kan in Vaasa. In het prachtige landschap van Kvarken Archipel staan 8 unieke glazen igloos met uitzicht op het water. Geniet comfortabel vanuit je bed van de zee, de lucht en de rotsachtige eilanden. Elke suite biedt een uitzicht van 180° graden over de zee en de horizon. ’s Winters ontwaak je in een winters paradijs, maar ook de zomer kent haar charme met fluitende vogels en de weerspiegeling van de mid-nachtzon op het heldere water. Wat ons betreft een echte once in a lifetime-ervaring.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Vaasa gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Vaasa