De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De op drie na grootste stad van Finland, Oulu, is een toegangspoort tot de stedelijke cultuur en tot het unieke karakter van het noorden. De stad ligt aan de oevers van de Bothnian Bay - waar het moderne leven met techniek samenkomen met indrukwekkende natuur en rust.

De natuur is overal

Wanneer je door de stad wandelt, realiseer je je al snel hoe belangrijk de rol van de natuur en de buitenactiviteiten in Oulu is. Je vindt overal prachtige parken, de skipistes zijn in de winter goed onderhouden en de archipelnatuur van de Bothnian Bay ligt om de hoek. Tussen de stad Oulu en het duineiland Hailuoto vaart 's zomers een veerboot en 's winters kun je via een ijsweg naar het eiland de bevroren zee oversteken.

Fiets paradijs

Voor fietsers is Oulu, het hele jaar, een waar paradijs. Het fietsroute-netwerk, van ruim 600 km, is het meest uitgebreid van Finland. Vanaf het centrum zijn er korte en lange routes te plannen die dwars door de schitterende natuur en idyllische dorpjes, met witte houten huisjes, lopen. 

Onze tips voor de beste plekken

Om te zorgen dat je tijdens jouw verblijf in Oulu alles eruit haalt, hebben wij hieronder een lijstje met echte must-sees;

Tietomaa science museum

Het Tietomaa science museum is het eerste wetenschapscentrum van Finland en biedt vertier voor alle leeftijden. De wisselende thematentoonstellingen bestaan uit meer dan 150 exposities. In het geweldige theater van Tietomaa zie je fascinerende documentaire in 3D-formaat.

Oulu Museum of Arts Oma

Gelegen in het centrum van de stad biedt het museum wisselende tentoonstellingen, interessante events en schitterende collecties. Het museum heeft een uitgebreide collectie, met een bijzondere nadruk op kunst uit Oulu en Noord-Ostrobotnië.

Nallikari strand

Brede stranden met kraakhelder water, Nallikari is “the place to be” voor heerlijk stranddagen en de ideale plek om van je zomervakantie te genieten. In de winter kun je een witte wandeling maken over de bevroren zee - het is tegenwoordig een echte zeldzaamheid. 

Turkansaari openlucht museum en Kierikki Stone Age center

In het Turkansaari Openluchtmuseum vertellen meer dan 40 gebouwen, compleet met attributen, over de plattelandscultuur in Noord-Ostrobothnia en de typische levensomstandigheden in de regio. De tradities van het openluchtmuseum zijn onder andere het aansteken van een teerput in Midsomer. In het Kierikki Stone Age center reis je terug in de tijd en leer je alles over het leven van duizenden jaren geleden.

Rokua Geopark

Rokua Geopark, het noordelijkste geopark ter wereld, is een unieke combinatie van geologie, natuur en cultuur. Kenmerkend voor het gebied zijn de landvormen die door de ijstijd zijn gevormd.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Oulu gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Oulu