De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Als je in Rauma bent, kan het je niet ontgaan dat je in een van de oudste stadjes van Finland bent. De historische houten binnenstad, de grootste van Scandinavië, stamt uit de middeleeuwen, maar is liefdevol geconserveerd. De gekleurde houten huizen, geplaveide straatjes en rijkversierde poorten zorgen voor de sfeer van een spannend, lang vergeten verleden. Het is op sommige plekken bijna alsof je in een openluchtmuseum rondloopt, maar mensen leven en wonen hier gewoon.

Het oude centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst

Het stadje Rauma ligt in de regio Satakunta, in het westen van Finland, en stamt uit 1442. Er wonen ongeveer zevenhonderd mensen in een gebied van zeventig hectare, met verspreid over het gebied zeshonderd gebouwen. Het oude centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, vanwege de rijke historie van het gebied. Een van de visuele hoogtepunten is de Franciscaanse abdijkerk, die aan het einde van de 15e eeuw werd gebouwd, en in 1512 werd ingewijd. Zelfs als je normaal niet zoveel met kerken hebt, zal je onder de indruk zijn van de verbluffende schoonheid van het interieur, met de kleurrijke muurschilderingen als eyecatcher.

Struin door het allersmalste straatje van Finland

In het hart van Old Rauma, het historische stadscentrum, ligt het volledig gerestaureerde marktplein. Locals komen hier graag naartoe voor een hapje, een drankje en een kletspraatje in een van de vele cafeetjes en restaurants. Er zijn rondom het marktplein veel originele interieurwinkels, boetiekjes met authentieke Scandinavische ontwerpen en leuke cadeaushops. Baan jezelf een weg door de kronkelende steegjes en paden, en laat je verrassen door wat je tegenkomt. Tip: probeer Kitukränn te vinden, wat wordt beschouwd als het allersmalste straatje van Finland.

Een van de warmste regio’s van Finland

Satakunta, de provincie waar Rauma in ligt, mag zichzelf een van de warmste regio’s van Finland noemen, met een gemiddelde dagtemperatuur van 9 graden Celsius. In de winter duikt de temperatuur net onder het vriespunt, in de zomer kan het in de warmste maand makkelijk 20 graden Celsius worden.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Rauma gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Rauma