De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Turku staat bekend als bruisende moderne stad met een middeleeuws tintje. In 2011 werd de stad zelfs uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad. De Aura – de Ploegrivier – loopt dwars door de het centrum waar je idyllische geplaveide straten treft. In de zomer komen de rivieroevers tot leven als de mensen hier samenkomen om te eten, te drinken en naar muziek te luisteren.

Rijke historie

De middeleeuwen hebben duidelijk hun sporen achter gelaten in het centrum van Turku. De kathedraal, die beschouwd wordt als het belangrijkste religieuze gebouw in Finland, is getuige geweest van vele belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van het land en is een van de meest herkenbare symbolen van de stad geworden. De kathedraal ligt in het hart van de stad naast het Oude Grote Plein, aan de rivier de Aura. Wanneer je de brug oversteekt of met de gratis pint van Föri naar de westelijke oevers gaat, stuit je op het kasteel, één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Daarnaast zijn er diverse musea die zeker een bezoek waard zijn tijdens jouw reis door Finland.

Archipel

De Turku Archipel, met ongeveer 40.000 eilanden behoort tot de grootste – en voor sommigen tot de mooiste – ter wereld. Absolute juweeltjes zijn de drie belangrijkste bestemmingen, Mathildedal, Pensar en Isokari. De eilanden zijn te voet, op de fiets, met aansluitende schepen, veerboten, met de auto of met de waterbus bereikbaar. De Turku-archipel draait om ruige, ongerepte natuur, maar verbergt ook verrassende oases waar je kunt ontspannen met een rondje golf, een kuuroordbezoek ook de fijnproevers kunnen hun hart ophalen bij de vele eetgelegenheden die Turku te bieden heeft. Turku is de ideale uitvalsbasis voor je bezoek aan de verschillende eilanden. Laat je betoveren door het landschap en het culturele erfgoed van de archipel.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Turku gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Turku