Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Vestfirðir is de IJslandse benaming van deze spectaculair mooie regio. De ruige kliffen, diepe fjorden en afgelegen dorpjes zorgen voor imposante vergezichten. Het typische ‘aan het eind van de wereld-gevoel’ vind je overal. Ontdek de zwemmende zeehonden en walvissen in en rond de fjorden. En onderga een dorpje als Drangsnes, na een pittige wandeling, vanuit één van de jacuzzi’s die in de zeewering liggen. Unieke ervaring! Typisch de Westfjorden...

Sierlijke waterval

Hoewel Vestfirðir veel te bieden heeft, slaat de gemiddelde toerist dit noordelijke deel regelmatig over. En dat is jammer want een highlight als de Dynjandi-waterval (ook Fjallfoss genoemd) mag je tijdens een bezoek aan IJsland eigenlijk niet missen. Alleen het pad er naartoe is al een ervaring op zich: langs een ruig landschap met stromende beekjes en kleine watervallen. Het sierlijke van de Dynandi-waterval, waar het water trapsgewijs naar beneden stort, staat in schril contrast met de ruige omringende natuur.

Vogeleiland

De vogelliefhebber doet zichzelf tekort wanneer het authentieke eiland Vigur, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, niet uitgebreid wordt bezocht. Je kunt er genieten van een keur aan vogels; van papegaaiduikers (puffins) en eidereenden tot zwarte zeekoeten. Sla je vleugels uit en ontdek het prachtige Vestfirðir!

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Westfjorden gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen IJsland

Westfjorden