Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Dichtbij de stad Hiroshima (slechts 15 minuten per ferry van het vaste land) ligt het eiland Miyajima, één van de mooiste plekjes in Japan. Door de vele schrijnen (heiligdommen) en tempels draagt Miyajima de naam ‘Island of the God’. Het meest herkenbaar is de gigantische scharlakenrode torii poort, die bij hoogtij op het water lijkt te drijven, én de Itsukushima-schrijn, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO genoteerd staat. Bezoek Miyajima tijdens je rondreis en ontdek de heilige schoonheid van Japan.

Smaak- en sfeervol strand

Het meest indrukwekkende heiligdom op het godeneiland is Daishō-in: een tempelcomplex, op de top van Mount Misen, dat je kunt bereiken via een korte hike of met de Miyajima Ropeway (gondel). Deze fascinerende plek herbergt een eeuwige vlam, die al zou branden sinds de bouw van het complex (1200 jaar geleden). Wie zich wil onderdompelen in het moderne leven wandelt door de bruisende Omotesando Street, waar je letterlijk en figuurlijk de cultuur van Hiroshima kunt proeven. Mijayima is namelijk dé plek om jezelf te trakteren op Momiji Manjyu, een zoete bonenpasta die overal op het eiland vers wordt gemaakt. Wie graag in de keuken staat kan zich ook verwonderen over O-Shakushi, de allergrootste rijstlepel ter wereld, én tientallen spraakmakende restaurants en barretjes.

De drie van Japan

Velen reizen naar Miyajima om met eigen ogen de torii van Itsukushima te aanschouwen. Het scharlakenrode bouwwerk, dat 200 meter van de kust ligt, vormt de toegangspoort van de gelijknamige schrijn uit 1168 en zou de brug zijn tussen de spirituele en de menselijke wereld. Sinds 1642 vormt de torii, samen met de eilandjes van Matsushima en de zandbank van Amanohashidate, de ‘Three Views of Japan’. Dit is een lijst met de drie meest schilderachtige landschappen van Japan. Bewonder dit fantastische heiligdom dat op het water lijkt te drijven zodra het vloed wordt.

Vrolijke beestenboel

Waar je in Hiroshima regelmatig wordt herinnerd aan de droevige gebeurtenis in 1945, werkt Miyajima wellicht op je lachspieren. Het eiland is namelijk het thuis van meer dan 500 ‘holy deer’. De dieren zijn al meer dan 800 jaar inwoners van het eiland en worden door de lokale bevolking gezien als ‘shinroku’, dat heilig hert betekent.

Goddelijke herfstkleuren

Momijidani is één van de beroemdste parken in Japan en een absoluut hoogtepunt in Miyajima. De letterlijke vertaling van ‘Momijidani’ is esdoornvallei en bij het zien van de prachtige vallei begrijp je waarom. Het park telt bijna 200 esdoornbomen die, met name in de herfst, een waanzinnig kleurenpalet vormen met knalrode bladeren en de groene rivierbeddingen van de Momijidani River. Het park ligt aan de voet van de heilige berg Mount Misen: de hoogste berg van het eiland (535 meter). Op heldere dagen geniet je van een spectaculair uitzicht op de Seto Inland Sea (Japanse binnenzee) en de stad Hiroshima. Hike naar de top via de Momijidani Course, Daisho-in Course of Omoto Course óf maak gebruik van de kabelbaan.

Niet te missen in Miyajima

Miyajima is zonder twijfel één van de mooiste plekjes in Japan. Het eiland behoort niet voor niets tot de drie meest schilderachtige landschappen van het land. Wie voet zet op het wonderlijke Miyajima mag deze hoogtepunten zeker niet missen:

  • Sta versteld van de rode Shinto-poort uit 1168 die op het water lijkt te drijven;
  • Proef de smaak van Japan in bruisend Omotesando Street;
  • Vind innerlijke rust in het tempelcomplex Daishō-in;
  • Hike naar de top van de heilige berg Mount Misen en kijk uit op de stad Hiroshima;
  • Bewonder Japanse kersenbomen en esdoorns in het valleipark Momijidani Park;
  • Aanschouw de uitbundige waterwereld in het Miyajima Public Aquarium.

Reizen in de buurt van Miyajima

Logo Doets Reizen Japan

Miyajima