Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Hamar biedt de perfecte combinatie van natuur en stad. De wind horen ruisen door de Noorse beukenbomen, wateren horen stromen vanuit de bergen en toch omringt zijn met prachtige moderne gebouwen. De stad staat bekend als de schaatsstad van Noorwegen. In 1994 werden de schaatswedstrijden tijdens de Olympische winterspelen in de stad gehouden. Ook in de zomermaanden is de schaatsbaan geopend en hierom ook erg in trek bij de schaatsliefhebbers.
Hamar biedt een diversiteit van leuke culturele bezienswaardigheden en buitenactiviteiten. Hamar staat ook bekend voor zijn fascinerende gebouwen. Zoals bijvoorbeeld het hoogste houten huis ter wereld en de Kathedraal van Hamar zijn zeker een bezoek waard.

Het grootste meer van Noorwegen

Hamar, is de belangrijkste plaats aan het Mjøsameer, het grootste meer van Noorwegen. Het meer heeft een oppervlakte van 11.000m2 en is 117 km lang 15 km breed. Je kunt over het Mjøsa-meer varen met de oudste raderstoomboot ter wereld die nog actief is, de Skibladner. Ook heb je aan het meer het Snilsberg Familiepark, het groenste familiepark van Noorwegen. Dit park ligt in de plaats Ringsaker met prachtig uitzicht over het Mjøsa-meer.

Duik in de wereld van de stoomtrein

Beleef ‘de tijd van toen’, bij het Noorse Spoorwegmuseum. Spring aan boord van de Tertittoget-trein op het station van Smålå voor een ritje door het spoorwegpark. De grote stationsgebouwen creëren een nostalgische sfeer in het museumpark. De hoofdtentoonstelling neemt je mee op een korte reis door de transport- en spoorweggeschiedenis van Noorwegen.

Vikingen

Hamar was al in het Vikingtijdperk een machtscentrum. Het museum van de stad neemt je mee in de boeiende geschiedenis van de regio. ‘Travel + Leisure’ bekroonde Domkirkeode tot één van de mooiste musea ter wereld

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Hamar gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Noorwegen

Hamar