De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Beleef de Trollstigen bergweg, een van de meest bezochte attracties in Noorwegen. Trollstigen is een 106 kilometer toeristische route die bestaat uit 11 haarspeldbochten en een hellingsgraad van 9% kent. De natuur is hier op haar best met adembenemende uitzichten over bergkammen, watervallen, groene valleien en uiteraard de diepe en immense fjorden. Er zijn voldoende uitzichtpunten op de route om deze fotogenieke uitzichten vast te leggen. Niet zo gek dat dit een zeer populaire route is om te rijden. De pass is in de wintermaanden gesloten en soms kan de weg in het voorjaar ’s ochtends dicht zijn vanwege nachtvorst.

De Trollstigen is omgeven door enorme bergen die meer dan 1600 meter hoog zijn. Ten westen van de weg liggen de bergen van Bispen (1450 m), Kongen (1614 m) en Dronninga (1701 m), ten oosten van de weg Stigbottshornet (1583 m) en de Storgrovfjellet (1629 m).

Er is een gerestaureerd wandelpad die je kunt beklimmen voor degenen die Trollstigen te voet willen ervaren. De bergweg loopt over een indrukwekkende brug en het hoogste punt van de weg is 852 meter boven zeeniveau, dit is op de grens tussen de gemeenten Rauma en Norddal.

Onze topbestemming in de buurt van Trollstigen

Reis in de buurt van Trollstigen

Logo Doets Reizen Noorwegen

Trollstigen