De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Noorwegen

Natural History Museum, Oslo

2 Actueel reisaanbod

In dit museum vindt je de grootste collectie natuurlijke objecten van Noorwegen. Deze collectie is voor het publiek beschikbaar in de Botanische Tuin, de kassen en het Zoölogisch Museum, die samen het Natuurhistorisch Museum vormen. Wil jij het skelet van een grote T-Rex bewonderen? Dan is dit museum een must-see tijdens je verblijft in Oslo.

Zoölogisch Museum

Het Zoölogisch Museum heeft verschillende tentoonstellingen met wilde dieren uit Noorwegen en de rest van de wereld. Hier zie je bijvoorbeeld een levensechte replica van een beverdam.

Geologisch Museum

Het Geologisch Museum is momenteel gesloten voor het publiek, maar je vindt veel van de hoogtepunten van de tentoonstelling "Steen en bot" in hetzelfde gebouw als het Zoölogisch Museum.

Natuurhistorisch museum

Het natuurhistorisch museum is op donderdag gratis toegankelijk (behalve tijdens schoolvakanties en feestdagen).

Botanische Tuin

De Botanische Tuin is het oudste gedeelte van dit museum, het werd opgericht in 1814. Er zijn wel 35.000 planten, 7.500 soorten en 150 hectare te vinden in de Botanische tuin. Toegang tot de tuin is gratis.

Climate House

In het voorjaar van 2020 opende The Climate House in de Botanische tuinen. Het Klimaathuis is een interactieve ruimte voor het onderzoek naar klimaat- en milieukwesties. Kinderen, tieners en hele gezinnen zullen meer te weten kunnen komen over wat klimaatverandering inhoudt, de verschillende oplossingen leren kennen en hopelijk geïnspireerd raken tot actie.

Onze topbestemmingen in de buurt van Natural History Museum, Oslo

Reizen in de buurt van Natural History Museum, Oslo

Logo Doets Reizen Noorwegen

Natural History Museum, Oslo