De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Noorwegen

Jotunheimen National Park

1 Actueel reisaanbod

Noorwegen is het land waar ooit trollen gewoond zouden hebben. Volgens de overlevering bouwden zij hun huizen in Jotunheimen, dat letterlijk vertaald ‘huis van de reusachtige trollen’ betekent. Ga je op pad in dit avontuurlijke berggebied, dan is de kans groot dat je betoverd zult worden door de schoonheid ervan. Wees voorbereid op krachtige rivieren, staalblauwe meren, uitgestrekte gletsjers, adembenemende watervallen en de hoogste bergen van Noord-Europa. En wie weet, misschien kom je een trol tegen.

Dit nationale park is een waar spektakel

Als je weet dat beroemde Noorse kunstenaars als Henrik Ibsen, Edvard ‘De Schreeuw’ Munch en Edvard Grieg hun inspiratie stuk voor stuk in Jotunheimen haalden, dan weet je: dit is meer dan zomaar een mooi stukje berggebied. Het is niet overdreven om te stellen dat dit nationale park met z’n 3.500 vierkante meter natuurschoon een heus spektakel is, waar je niet snel uitgekeken zult raken. De populairste bezigheid hier is wandelen, met Besseggen (1.743 meter boven de zeespiegel), Galdhøpiggen (2.469 meter boven de zeespiegel) en Glittertind (2.464 meter boven de zeespiegel) als absolute aanraders.

Proef de kaneelbroodjes bij bakkerij Lom

Heb je je meters gemaakt op de ruim vijftig gemarkeerde wandelroutes binnen het nationale park, dan zijn er nog talloze andere manieren om de ongerepte natuur te verkennen. Je kunt in Jotunheimen geweldig raften op de Sjoa-rivier, dat bekend staat als de beste raft-rivier van Noorwegen. Of ga in de zuivere lucht lekker mountainbiken, paardrijden, bergbeklimmen of ‘gewoon’ fietsen. Er zijn in de winter in Jotunheimen talloze geweldige mogelijkheden om te langlaufen, skiën of sneeuwschoenwandelen. Zin in een cultureel daguitje? Bezoek het schattige plaatsje Lom, waar je behalve een mooi openluchtmuseum ook een prachtige staafkerk vindt. Tip: proef de kaneelbroodjes van bakkerij Lom.

Zuivere lucht, hoge bergen en ijzige kou

In Jotunheimen is het vanwege de hoogte het hele jaar door behoorlijk fris. In de winter schiet de temperatuur ver onder het vriespunt en ligt er overal veel sneeuw. Ook in de zomer sneeuwt het soms en kan het behoorlijk fris zijn bovenop de bergen, dus neem veel laagjes mee. Het beste seizoen voor bergwandelen is van half juni tot half september, wintersporten kan van november tot mei.

Onze topbestemming in de buurt van Jotunheimen National Park

Reis in de buurt van Jotunheimen National Park

Logo Doets Reizen Noorwegen

Jotunheimen National Park