Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

In de tijd dat de Vikingen de scepter zwaaiden in Noorwegen, was Vestfold het grote machtscentrum. De sporen van deze bijzondere historische periode zijn goed bewaard gebleven in deze idyllische vakantieregio. Je vindt hier niet alleen overblijfselen van heuse Vikingschepen, maar ook het oudste Vikingdorpje van Noorwegen, Kaupang genaamd. Er is een indrukwekkende Viking Trail bij Larvik én een grote Vikinghal in Borre, waar je selfies kunt nemen met ‘echte’ Vikingen. Duik je mee in de geschiedenis?

Ga naar het einde van de wereld

Vestfold heeft een perfecte ligging, aan de westelijke kant van het indrukwekkende Oslofjord. De kust is bezaaid met schattige dorpjes, zoals Eidsfoss, waar je een cultureel pad kunt volgen dat meandert tussen prachtige historische gebouwen en uitgestrekte groene landschappen. Wandel door de regio, pak de fiets of maak een roadtrip, en stop niet voordat je het zuidelijkste punt van Tjøme in het nationaal park Færder bent aangekomen. Verdens Ende heet het hier, wat letterlijk ‘einde van de wereld’ betekent. En wat voor een einde, een mooier uitzicht heb je zelden gezien.

Ontspannen is hier tot kunst verheven

In Vestfold is het ook uitstekend opladen en niksen, want zonnebaden op een van de vele kleine eilanden is hier door de locals tot een kunst verheven. Lekker luieren op een ligbedje wordt afgewisseld met af en toe een plons in het helderblauwe water, een ijsje halen in dorp of een ontspannend zeiltochtje. Alle steden in Vestfold, van Larvik en Sandefjord tot Horten en Holmestrand - liggen aan zee, waar volop vermaak op het gebied van prettig shoppen, cultureel vermaak en lekker eten.

Niet te warm en niet te koud

Vestfold heeft een gematigd klimaat, met als warmste gemiddelde temperatuur zo’n 22 graden Celsius in juli en augustus. In de winter daalt de temperatuur tot net onder het vriespunt. De droogste maand is februari, de natte periode valt in september.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Vestfold gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Noorwegen

Vestfold