De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Gelegen aan de westkust van Noorwegen vindt je het plaatsje Sogndal, wat pal aan het Sogndalfjord ligt. Dit is niet zomaar een fjord, maar het langste en diepste fjord van Noorwegen. Daarnaast zijn er in de omliggende plaatsen gave activiteiten te ondernemen en kun je genieten van lokale producten.

Bezoek het fjord en fiets langs de hotspots

Aangezien je niet om het Sognefjord heen kunt is het aan jou de keus om het fjord met een boottocht of een kajaktour te bezoeken. De immense natuur die weerspiegelt in het kristalheldere water moet je natuurlijk ervaren. Houd je meer van vaste grond onder je voeten, ontdek dan per fiets de omliggende natuur tussen Myrdal en Flåm. Het is mogelijk om hier over een groot gedeelte van de Rallarvegen fietsen. Oorspronkelijk was deze weg aangelegd om materialen te vervoeren voor de aanleg van de bergachtige spoorlijn van Bergen naar Oslo. Onderweg geniet je van de mooie uitzichten die ideaal zijn voor een goed fotomoment.

Ontdek de lokale specialiteiten

In de omgeving van Sogndal wordt veel gebruikt gemaakt van verse lokale producten, denk hierbij aan fruit. Maar een echte specialiteit is hier de geitenkaas en die ziet er anders uit dan hier in Nederland, hij is namelijk bruin van kleur. Je zal langs de weg dan ook veel aanbieders vinden waar je altijd naar binnen kan om te proeven en wat lekkers te kopen.

Reis naar Sogndal

Logo Doets Reizen Noorwegen

Sogndal