Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De regio Viken is een paradijs voor geschiedenisliefhebbers. Het is een van de oudste bewoonde regio’s van Noorwegen, en bezaaid met de mooiste historische monumenten. Bij de stokoude stad Sarpsborg vind je rotstekeningen van vele duizenden jaren oud, in de gemeente Nore og Uvdal loop je rond in een prachtig bewaard gebleven kerk uit 1167 en overal in het gebied vind je grafheuvels

Doe eens gek en pak de avonturenweg

Viken is een van de nieuwste provincies in Noorwegen, en is een samensmelting tussen de provincies Buskerud, Akershus en Østfold. Het voormalige Buskerud ligt bijna helemaal in het binnenland en heeft een gevarieerde, uitdagende natuur, die je goed ziet als je de Eventyrvegen - letterlijk vertaald: avonturenweg - neemt. Het gebied dat lang bekend stond als Akershus omsluit Oslo als een gordel en is een populaire bestemming voor gezinsvakanties. Datzelfde geldt voor Østfold, waar geschiedenis, kunst, lekker eten en buitenactiviteiten hand in hand gaan.

Volop buitenactiviteiten voor alle leeftijden

Vergeleken met andere delen van Noorwegen is Viken erg toegankelijk, met volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten voor alle leeftijden. Relax op de stranden rond Moss, maak een roadtrip langs idyllische kustdorpen als Sponvika, bezoek het eilandparadijs Hvaler, langlauf in de winter op vers geprepareerde paden of ga wandelen, fietsen of kamperen in de vele ongerepte bossen. Je vindt hier ook een van de populairste vogelmeren van Noorwegen, Fiskumvannet, bereikbaar via een bewegwijzerd - en vaak nat - wandelpad. Gezellig shoppen kan onder meer in Asker en Sandvika.

Een beetje zoals in Nederland

Viken heeft een gematigd landklimaat, dat vergelijkbaar is met ons Nederlandse weer. In de winter is het gemiddeld -3 graden Celsius en ligt er vaak sneeuw, prima omstandigheden voor een wintersportvakantie. In de zomer is de hoogste temperatuur rond de 20 graden Celsius. Er valt van mei tot september vrij weinig neerslag. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Viken gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Noorwegen

Viken