Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Als een provincie de bijnaam ‘De tuin van Zweden’ heeft, dan zijn de verwachtingen over het natuurschoon in de streek hooggespannen. Blekinge maakt z’n imago meer dan waar, met een schitterende scherenkust, schattige dorpjes, honderden eilandjes, dichtbegroeide loofbossen en bijna duizend kobaltblauwe meren.

Maak van elke vakantiedag een feestje

Met een ligging in de uiterste zuidoosthoek was Blekinge lange tijd een twistpunt tussen Zweden en Denemarken. Beide landen wilde het pareltje hebben, maar wie had er het meeste recht op? Zweden trok aan het langste eind, en heeft er een waar paradijs van gemaakt. Blekinge mag een van de kleinste provincies van Zweden zijn, en nog onontdekt door de toeristenmassa, er zijn genoeg mogelijkheden om van elke vakantiedag een feestje te maken.

Geniet van natuur, cultuur, Zweeds erfgoed en waterplezier

In Blekinge geniet je optimaal van de mooie natuur, een rijke cultuur, Zweeds erfgoed én heerlijk waterplezier. Maak een boot- of kanotocht langs de rotsachtige eilandjes en lunch in een van de pittoreske vissersdorpjes, zoals Västra Näs, Hörvik, Krokås of Nogersund. Zin in een daguitstapje? Op een half uurtje varen van Nogersund ligt het ruige eiland Hanö, met de mooiste vuurtoren van Zweden, een grot en geweldige wandelpaden.

Het droogste plekje van Zweden is Blekinge

Een opsteker voor wie houdt van droog en zonnig weer, want door de oostelijke ligging is regen in Blekinge veel zeldzamer dan in de rest van Zweden. De temperatuur is in elk jaargetijde perfect voor een actieve vakantie, met in juli een gemiddelde temperatuur van 16 graden Celsius en in januari een temperatuur van net iets onder het vriespunt.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Blekinge gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Zweden

Blekinge