De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Verscholen in een bosrijk gebied en gelegen aan het grootste meer van de provincie Dalarna vindt je het plaatsje Mora. Via een kort bospad bevindt je je al snel in het bruisende stadje met een rijke historie.

Bosrijke omgeving met grote meren

Bosrijk en uitgestrekt is het gebied zeker, want ten westen van Mora ligt tot aan de Noorse grens geen dorp of stad. Het is de perfecte zomerbestemming en dan ook geliefd bij vele Noren, die hier in de zomer graag heen gaan aangezien de levensmiddelen een stuk goedkoper zijn dan in hun eigen land.

Rondje om het Siljan meer

Mora is gelegen aan het Siljan Meer waar je kan genieten van een fijn strand en idyllische vergezichten. In Dalarna is het Siljan Meer, het grootste meer.  Het Siljan Meer heeft een oppervalkte van zo'n 290 vierkante kilometer. Rondom het meer vindt je vele andere leuke pittoreske dorpjes en stadjes. Ga daarom met de auto op verkenningstocht en rijd langs Leksand, Tällberg, Rättvik en Orsa. Vergeet ook niet om een stop te maken bij Nusnäs, hier kan je namelijk de bekende houten Dalarana paardjes schilderen en meenemen als souvenir.

Musea in Mora

In Mora zijn een tweetal bezienswaardige musea gelegen, het eerste museum wat je hier absoluut moet bezoeken tijdens jouw vakantie in Zweden is het Zorn Museum. Hier vindt je de grootste collectie van de kunstenaar Anders Zorn. Hij maakte verschillende soorten kunst, het museum heeft een grote collectie van zijn olieverfschilderijen, beelden, etsen en tekeningen. Direct naast het museum ligt het Zorn House met prachtige tuin, wat speciaal voor Anders Zorn en Emma Zorn werd gebouwd en gedecoreerd. Het Zorn House is alleen met een rondleiding met gids te bezoeken. In Mora eindigt ook elk jaar de Vasaloppet, dit is de grootste langlauf wedstrijd van Zweden. Daarom kan je hier ook het Vasaloppsmuseum bezoeken, waar je van alles leert over de Vasaloppet en de geschiedenis hiervan. De Vasaloppet is 90 kilometer lang en start in Sälen. Ook in de zomermaanden is de Vasaloppet toegangekelijk om te fietsen of te wandelen. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Mora

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Mora gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Zweden

Mora