De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vimmerby is een charmant stadje in het noorden van Småland, dat één en al Astrid Lindgren uitstraalt, de bekendste inwoner van de stad. Wandel door prachtige typisch Zweedse wijkjes met historische gebouwen, bezoek het voormalige stadhuis en leer alles over de geschiedenis van de stad. Breng een bezoek aan recreatieparken zoals Astrid Lindgrens Värld & Nils Holgersson’s Värld en geniet van de vrije natuur in de omgeving van de stad om een bezoek aan Vimmerby helemaal compleet te maken.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Vimmerby staat wereldwijd bekend als de geboorteplaats van Astrid Lindgren, een populaire kinderboekenschrijfster uit Zweden. Je zal er in deze stad dan ook niet omheen kunnen. Voor diegene die niet weten wie Astrid Lindgren is, wellicht gaat er bij de naam Pippi Langkous een belletje rinkelen? Astrid Lindgren schreef namelijk de verhalen over de stoere, grappige, maar lieve Pippi Langkous. Met haar uitspraak: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” heeft zij ons allemaal een grote les geleerd over zelfvertrouwen en het tonen van lef. In Astrid Lindgrens Värld kun jij daadwerkelijk kennismaken met het vrolijke meisje met haar rode vlechten, maar ook met diverse andere figuren. Je betreed hier namelijk letterlijk de wereld van Astrid Lindgrens haar bekendste kinderverhalen.

De frisse lucht in de omgeving

Tijdens je verblijf in Vimmerby kun je natuurlijk ook genieten van diverse activiteiten in de groene en waterrijke omgeving van de stad. Neem bijvoorbeeld een duik of ga vissen in prachtige meren zoals Försjön en Nossen. Probeer de ca. 10 kilometer lange wandeling langs Brantestads Naturrunda of de ca. 4 kilometer lange wandendeling langs Naturstigen Sme-åna. Bovendien biedt de omgeving van Vimmerby prachtige fietsroutes en kan men zelfs gaan kanovaren over de Stångån rivier. Ontdek ook de Zweedse flora en fauna in Virum Älgpark, waar je dieren zoals elanden en damherten in het wild kunt spotten. Al met al is het aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden ruim voldoende en is het onmogelijk om je hier te vervelen.


Reis naar Vimmerby

Logo Doets Reizen Zweden

Vimmerby