Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Zweden

Östergötlands Län

1 Actueel reisaanbod

Op slechts 200 kilometer van Stockholm maak je kennis met Östergötsland Län, een provincie vol mogelijkheden voor een actieve vakantie. Van het per kajak peddelen over de archipel en de meren tot aan het opzoeken van stilte en rust tijdens een wandel- of fietstocht, het kan allemaal!

De eigen karakters van Östergötlands Län

De provincie kun je opdelen in diverse regio’s, waarbij elke regio zijn eigen charme en bijzonderheden heeft. Zo leer je in het westen alles over de pelgrims en de Middeleeuwen. Beleef je in centraal Östergötsland Län alles over het stadsleven van honderd jaar geleden in het oude openluchtmuseum van Linköping. En is het oostelijk deel van de provincie de thuisbasis van zeehonden, zeearenden en de unieke, industriële wijken van Norrköping.  

Omgeven door water
Östergötland Län wordt omgeven door water en is bij uitstek  een geweldige bestemming voor wateractiviteiten. Maak een wandeling langs de scherenkusten aan de Oostzee of stap met een goed gevulde picknickmand in de kajak om een tocht te maken over het uitgestrekte Vätternmeer. De idyllische oevers vragen erom gefotografeerd te worden. 

Comfortabele zomers en frisse winters

Wil je optimaal kunnen genieten van een actieve vakantie dan is de beste reistijd voor deze regio mei tot en met september. Zomers is er een bemiddelde temperatuur van 20 graden Celsius en amper neerslag. De winter is niet extreem koud en heeft als (prettige) laagste temperatuur -1 graden Celsius. 

Bestemming in Östergötlands Län

Reis naar Östergötlands Län

Logo Doets Reizen Zweden

Östergötlands Län