De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Ben je in de buurt van Stockholm dan mag een bezoekje aan Trosa zeker niet ontbreken. Trosa is een klein stadje dat op slechts 65 kilometer ten zuiden van Stockholm ligt. Hier vind je diverse historische gebouwen, de Trosaån rivier die dwars door het oude stadscentrum stroomt, prachtige bruggen en schattige straatjes die allemaal naar de rivier leiden. Trosa is niet voor niets een populaire plaats om te bezoeken, je vindt hier het beste dat Zweden te bieden heeft en kijkt gegarandeerd je ogen uit!

Gunstige ligging

Trosa is zowel met het openbaar vervoer als met de auto gemakkelijk te bereiken. Met de trein en bus, die regelmatig heen en weer rijden tussen beide steden, duurt het circa 1 uur om deze bijzondere plaats te bereiken vanaf Stockholm. Trosa is de hoofdstad van de gelijknamige gemeente en bevindt zich in de provincie Södermanland, ook wel Sörmlands genoemd. Het stadje heeft een rijke geschiedenis en de prachtige omgeving is onwerkelijk. Deze omgeving is zowel lopend als met de fiets of per boot uitstekend te verkennen. In de zomer kun je er tevens voor kiezen om een ritje te maken in de blauwe trein die hier rondrijdt en stopt bij diverse de bezienswaardigheden in de stad.

De geschiedenis van Trosa

Het eerste wat opvalt is de Trosaån rivier die de stad Trosa, waar de rivier zijn naam aan ontleent, volledig in tweeën splitst. Wandel over Västra Ågatan, een schitterende route langs de rivier met vele bijzondere houten huisjes en mooie bruggen zoals de Villabron, Torgbron en Bryggarebron. Bezoek het stadhuis, wat tevens ook het bureau voor toerisme is en bezoek de stadskerk, het enige gebouw dat gespaard is gebleven na 1719, toen Trosa volledig werd afgebrand door Russische invallers. Op het plein rondom deze historische gebouwen vind je veel schattige winkeltjes, waar je onder andere kleding en handgemaakte accessoires kunt kopen. Bovendien moet je Åbladsstugan gezien hebben, het enige overgebleven vissershuisje, dat welliswaar na de grote stadsbrand in 1719 is gebouwd. Vroeger was Trosa namelijk een bekende visserplaats, waar families hun visvoorraad kwamen vangen. In de buurt van Åbladsstugan vind je tevens de haven van Trosa, met Världens Ände, beter bekend als het einde van de wereld. Een heerlijke plek om even te vertoeven en te genieten van een prachtig uitzicht.

Reizen naar Trosa

Logo Doets Reizen Zweden

Trosa