De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Als je in Umeå geen creatieve vibes voelt, dan voel je ze nergens. Het bubbelt, het bruist en het zindert op deze plek, die in 2014 werd uitgeroepen tot culturele hoofdstad. In de creatieve broedplaats van Zweden vind je behalve inspirerende musea, klassieke theaterzalen en indrukwekkende kunstwerken ook een gigantisch cultureel centrum waar je met gemak uren kunt ronddwalen.

Gevoel van oneindige mogelijkheden

De compacte stad Umeå ligt in de regio Västerbotten, waar outdoor liefhebbers zich eindeloos kunnen uitleven in de ongerepte natuur. Hiken, mountainbiken, vissen, raften, vlotvaren. Bedenk het en je kunt het hier doen. Dat gevoel van oneindige mogelijkheden proef je ook in Umeå, waar het fenomeen hokjesdenken geen kans krijgt. De stad wordt bevolkt door ongeveer dertigduizend studenten, veelal van internationale afkomst, wat zorgt voor een sfeer van levendigheid, variëteit en diversiteit.

Ga op de koffie bij de Sami

In 1888 werd Umeå getroffen door een grote stadsbrand, waarbij veel huizen in vlammen opgingen. Om te voorkomen dat zo’n ramp nog eens zou voorkomen, zijn er tussen alle huizen brede lanen met aan weerszijden berken aangelegd. Dit draagt bij aan een vriendelijke, gezellige uitstraling. Wandel langs de typisch Zweedse rode huisjes, bewonder hedendaagse kunst in Bildmuseet, stap binnen bij het grootste gitarenmuseum ter wereld en ga op de koffie bij de Sami in Västerbottens Museum.

Gemene kou krijgt hier geen kans

Umeå ligt in het noorden van Zweden aan de Botnische Golf. De zee vriest in de winter dicht, maar het wordt er niet zo koud als in het binnenland. Ongeveer -12 graden Celsius is de koudste temperatuur die hier wordt gemeten. In de zomer is het aangenaam met temperaturen rond de 20 graden Celsius.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Umeå gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Zweden

Umeå