De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Zweden

Kosterhavet National Park

3 Actueel reisaanbod

Kosterhavet National Park is niet alleen een van de grootste nationale parken van Zweden, maar ook een van de meest bijzondere. Het nationale park ligt in het prachtige landschap van Bohuslän. Gelegen in de Kostefjord herbergt het gebied rondom de Kostereilanden een unieke onderwaterwereld.

De Koster eilanden in Zweden

De Koster eilanden behoren tot het Kosterhavet National Park. De twee bekende eilanden zijn Nordkoster en Sydkoster, ze liggen op het meest westelijk gelegen bewoonde gebied van Zweden. De koudwaterkoraalriffen zijn een van de redenen waarom de Koster eilanden zo bijzonder zijn. Je vindt hier dan ook het beste van twee werelden. Ga eilandhoppen en fiets en wandel langs de typische witte huizen. Gemotoriseerd verkeer is hier namelijk verboden. Maak op Nordkoster zeker een wandeling naar de vuurtoren waarvandaan je een waanzinnig uitzicht hebt op de Koster archipel!

Overnachten op Sydkoster

Het klassieke archipelhotel Ekenäs ligt midden in Kosterhavet National Park op Sydkoster. Het is een centrum geworden voor lokale evenementen en activiteiten op de archipel. In het hotel kan je genieten van heerlijke maaltijden of in de zomer op het terras.

Genieten van lokale specialiteiten

Geniet van bijzondere smaakervaringen op het eiland Nordkoster. Je vindt hier het meest westelijke restaurant van Zweden, Kosterhavets Ekobod. De gerechten zijn op een duurzame en creatieve manier met liefde samengesteld. Alles van het land en de zee vindt je terug op je bord.

Onze topbestemmingen in de buurt van Kosterhavet National Park

Reizen in de buurt van Kosterhavet National Park

Logo Doets Reizen Zweden

Kosterhavet National Park