De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Katmai Wilderness Lodge 6 DAYS

Alaska - Amerika

Live among the bears… dat is in het kort wat je kunt verwachten tijdens een verblijf in de Katmai Wilderness Lodge. Deze comfortabele lodge ligt middenin de wildernis van Alaska! De lodge is afgelegen en te vinden aan kust van Katmai National Park in de Kukak Bay. De lodge is enkel per boot of vliegtuigje te bereiken wat zorgt voor een geïsoleerde ligging wat ten gunste komt van het zien van schuw wildlife. Daarnaast kun je in alle rust en ver van de bewoonde wereld tot rust komen van het hectische bestaan. De lodge bestaat uit een hoofdgebouw waar je kunt relaxen, socializen en genieten van heerlijke gerechten. Naast het feit dat deze lodge in een adembenemende omgeving ligt is het ook nog eens een heel kleinschalig knus. Er kunnen namelijk maximaal 12 gasten worden ondergebracht verdeeld over 7 sfeervolle kamers/cabins voorzien van privé badkamer met douche en toilet. De chef-kok maakt dagelijks overheerlijke verse maaltijden van lokale ingrediënten. Heb je speciale dieetwensen, dan moet dit direct bij boeking worden doorgegeven.  Dat een verblijf in de Katmai Wilderness Lodge al een ervaring op zich is, ga je natuurlijk echt heen voor het zien van wildlife. En dat is nu precies waar de Katmai Wilderness Lodge gespecialiseerd in is! Tijdens je verblijf ga je met een professionele gids per boot op zoek naar wildlife zoals beren, bald eagles, otters, zeehonden etc. Het landschap is magnifiek en fotogeniek en waar mogelijk kan de kapitein besluiten aan wal te gaan.  De dagen spendeer je aan de ‘safari’s’ en relaxen. Hoewel het zien van beren het hoofddoel is, zijn veel gasten geïnteresseerd in zoutwater vissen.  De gids zal hier gehoor aan proberen te geven. Let wel, dat gevangen vis direct weer vrij gelaten moet worden. Voor het vissen is een vislicentie nodig, wat valt onder je eigen verantwoordelijkheden. 

Reisprogramma

DAG 1
Vertrek per vliegtuig vanuit Anchorage International Airport richting Kodiak City. Eenmaal aangekomen heb je de namiddag/avond om kennis te maken met dit kleine stadje. Je kunt bijvoorbeeld het Alutiiq Museum, een Orthodoxe Russische kerk of het Kodiak Island Wildlife Refuge Center bezoeken. 

DAG 2
Tegen het einde van de ochtend wordt je afgezet bij de haven waarvandaan het watervliegtuigje vertrekt richting de Katmai Wilderness Lodge. De overtocht per watervliegtuig is al een attractie op zich. Bij helder weer geniet je van ongerepte natuur en prachtige uitzichten. Eenmaal aangekomen in de lodge krijg je een korte introductie en maak je kennis met je onderdak voor de komende nachten. Wanneer de tijd het toelaat ga je per bootexcursie een eerste indruk krijgen van de omliggende baai. In de avond staat er een heerlijk diner klaar en kun je in de avond bijkomen van alle indrukken en/of kennis maken met de overige gasten.

DAG 3 t/m 4
Deze 2 dagen staan volledig in het teken van Katmai National Park. Je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten zoals bear viewing tours, fotografie tours, vogelspot tours etc. Voor ieder wat wils zijn er leuke activiteiten te ondernemen. Deze tours maken onderdeel uit van je verblijf, het enige wat je hoeft te doen is je voorkeuren doorgeven.

DAG 5
In de ochtend heb je tijd om de laatste glimp op te vangen van dit prachtige natuurgebied. Rond de middag vlieg je per watervliegtuig terug naar Kodiak Island. Later die middag vlieg je vervolgens terug naar Anchorage wat meteen het einde betekend van dit indrukwekkende avontuur. 

Inclusief

  • Retourvlucht Anchorage – Kodiak
  • Retourvlucht per watervliegtuig Kodiak – Katmai Wilderness Lodge
  • 1 overnachting in toeristenklasse hotel Kodiak City
  • 3 overnachtingen in Katmai Wilderness Lodge inclusief maaltijden en activiteiten.

Reizen met deze accommodatie