Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Sprookjesachtig, romantisch en betoverend; dat is in Quebec City in een notendop. Deze stad heeft een bijzonder gezellig centrum en doet Europees aan. Overal zijn er gezellige pleintjes, knusse straatjes en terrassen. Quebec City voelt Frans aan en wordt ook wel de meest romantische stad van Noord-Amerika genoemd. Quebec City is een stad die heel goed te voet te bezichtigen is: alles ligt is op loopafstand van elkaar. Mocht je dat teveel zijn , dan kun je de stad met een koetsje of de bus verkennen. Het is de enige ommuurde stad in dit gedeelte van Noord-Amerika.

Cape Diamond

Quebec City is gebouwd op een klif van 107 meter hoog: Cape Diamond, die over de St. Lawrence rivier uitkijkt. De stad dankt haar charme aan zowel de Fransen als de Engelsen. Een goed voorbeeld hiervan is De Citadel. Dit gigantische fort is voltooid in 1832 en staat op Cape Diamond. De Citadel is geheel gerestaureerd en bevat nu galeries, winkeltjes, pubs, restaurants en musea en is zeer gezellig.

Het Militair Museum bijvoorbeeld is zeker een bezoekje waard. Het Royal 22nd Regiment, ook wel ‘Van Doos’ genoemd, is hier gelegerd en tussen half mei  en oktober wordt de ceremonie ‘Changing of the Guard’ uitgevoerd, elke ochtend om 10.00 uur.

Van de Citadel tot Gilmour Hill vindt u Battlefields Park, met wandelpaden en wegen. Onderweg komt u langs granieten platen waarop de slag tussen de Fransen en de Engelsen in 1759 weergegeven wordt. In het park staat het Quebec Museum, met gouden en zilveren voorwerpen, houtsnijwerk en Canadese schilderijen in de collectie.

Het Winter Festival

Elk jaar gedurende twee weken in februari vindt hét entertainmentfestival van Noord-Amerika in Quebec plaats: Het Winter Festival. Dit is een feest dat te vergelijken valt met het carnaval in het zuiden van Nederland. Eén grote happening! Er zijn parades, wedstrijden, een ijspaleis, een straat vol ijsfiguren en nog veel meer. Dat alles wordt overzien door een gigantische sneeuwman: Bonhomme Carnaval.

'A split-level-city with two voices'

Quebec City doet Europees aan en wordt ook wel de meest romantische stad van Noord-Amerika genoemd. Het is de enige ommuurde stad in dit gedeelte van Noord-Amerika. Het ‘nieuwe’ Quebec ligt buiten de muren en zoals men in de stad zelf zegt is het ‘a split-level-city with two voices’. Er is een Upper City (bovenstad) en een Lower City (benedenstad). In beide delen vindt u historische gebouwen met in de Upper City het niet te missen Chateau de Frontenac Hotel. Dit schitterende kasteel is van verre te zien en zeer indrukwekkend. U moet het gezien hebben. Er is met de bouw begonnen in 1898 en het bouwwerk was voltooid in 1925. Op hetzelfde plein vindt u het Court House en de Anglican Cathedral.


Reizen naar Quebec City

Logo Doets Reizen Canada

Quebec City