De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Sparkling Hill Resort Vernon

British Columbia - Canada

Een geweldig hotel op de heuvels van Monashee Mountains met uitzicht op Lake Okanagan. Sparkling Hill is het eerste resort in Noord Amerika met Swarovski elementen. De totale waarde aan kristal is meer dan 10 miljoen dollar(!). Dit resort heeft een geweldige ligging en is qua uitstraling zeer vernieuwend. Modern, natuurlijk, stijlvol en bijna futuristisch qua architectuur. Geniet van de Kurspa waar je je uren zult kunnen vermaken (of...relaxen). Vooraf reserveren is aan te raden, omdat deze spa zeer toonaangevend is. Verder zijn er diverse restaurants, een buitenzwembad met adembenemend uitzicht en een binnenzwembad. Dit hotel heeft zoveel te bieden dat je het beste een kijkje kan nemen op de website. Ga naar: http://www.sparklinghill.com voor fijne wegdroom momenten. 

Oganagan (ook wel Okanagan Valley of soms Okanagan Country) is een gebied in de Canadese provincie British Columbia dat onder meer bekend is om de wijnbouw die er plaatsvindt. In de 20e eeuw werd de Okanagan belangrijk als fruitteeltgebied vooral toen er wijnbouw plaatsvond. Daarnaast zijn bosbouw en toerisme belangrijkste bronnen van inkomsten. De regio staat bekend als recreatiegebied en biedt mogelijkheden voor onder meer watersport, boottochten, skiën en trektochten. In de Okanagan Valley vind je vele wijn- en fruitplantages. Je mag een bezoek aan één van de vele wijnboerderijen dus niet overslaan. Vaak kun je voor een klein bedrag een rondleiding krijgen. De Okanagan vallei is enorm uitgestrekt en kenmerkt zich door haar glooiende heuvels, wijngaarden en meren. De vallei loopt van het noordelijk gelegen stadje Vernon tot aan Osoyoos. Dit plaatsje ligt op de Grens met de Verenigende Staten. Het milde klimaat en glooiende heuvels rondom dit gebied zorgt voor optimale condities voor de teelt van druiven en andere fruitsoorten. Osoyoos is het meest noordelijke punt van Sonora Desert en maakt deel uit van een woestijnachtig gebied. Het gebied heeft veel meren, waarvan de grootste Okanagan Lake is. In de vallei heerst een gunstig klimaat met veel zonuren en weinig regen. Om van het mooie weer te genieten zijn er een aantal stranden bij de zonnige stadjes Penticton en Kelowna. Qua landschap heeft het zo nu en dan iets weg van de Napa Valley in California. Voor veel bezoekers is de Okanagan Valley een verrassing omdat het landschap iets on-Canadees heeft.

 

Tip van Doets Reizen: Ogopogo? Ja, op de bodem van het diepe Lake Okanagan woont een ‘nessy-achtig’ wezen! Net als zijn Schotse collega wereldberoemd in eigen land! Wil je het verhaal weten achter dit monster? In onze reisdocumenten is hier over meer te lezen Tip: houd je ogen open en je camera gereed; wellicht verdien je de vakantie terug?!