De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Stockholm & 48hrs Kabin

Stockholm - Zweden

Súpercool! Je eigen privé-eiland in Zweden...
Gaan en staan waar je wilt! Zonder enige beperking. En zó ver van de bewoonde wereld dat je jezelf tussen de ongerepte natuur helemaal vrij voelt… Daarvoor hebben we een perfecte locatie gevonden, het Fjärden meer in Zweden. En in dat meer ligt een werkelijk adembenemend privé-eiland.

Ultieme vrijheid

Het principe is simpel: het eiland is 48 uur ‘van jou’. Je geniet de ultieme vrijheid om te doen waar je zin in hebt. En je naar eigen inzicht over te geven aan de natuur. Bijvoorbeeld door pootje te gaan baden, wilde bessen te plukken, naar de wolken of de sterrenhemel te staren of een heerlijke kanotocht te maken. Hoewel je op jezelf bent aangewezen, hoef je niet snel op een houtje te bijten. Kabin Sweden heeft ervoor gezorgd dat jouw cabin is uitgerust met een hout gestookte hottub en een eigen sauna. Bovendien valt jouw verblijf in de categorie "low impact accommodatie", hetgeen betekent dat je een minimale hoeveelheid water en energie verbruikt, minder afval produceert en herbruikbare bronnen gebruikt.

Bruisend en groen Stockholm

Voordat je afreist naar het onbewoonde eiland start je de eerste twee dagen in het enerverende Stockholm. Hoewel Stockholm de hoofdstad van Zweden is en een levendige metropool, heerst er een relaxte sfeer. Voelt het compact en vredig aan. Gun jezelf een dwaaltocht over de verschillende eilanden en ervaar de diverse smaken die de stad te bieden heeft. Naast de statige gebouwen en winkels, kent de stad veel stadsgroen om die frisse buitenlucht in te ademen.

Natuur, comfort, open haard

Je komt letterlijk in een gespreid bedje terecht, want Kabin Sweden heeft aan alles gedacht. Een volledig eiland voor jezelf, voorzien van alle gemakken. Vanaf Stockholm stap je op de trein naar Ockelbo waar een transfertaxi op je staat te wachten. Tijdens de autorit kun je alvast genieten van de dichte bossen en adembenemende uitzichten. De gids neemt je vervolgens per boot mee naar het eiland waar een tour en uitleg op het programma staan. De cabin bestaat uit twee slaapkamers met een standaard tweepersoonsbed en een kamer met houten stapelbed. De knusse woonkamer is de ideale plek om na een dag zwerven in de buitenlucht bij de open haard te genieten van een goed boek. De badkamer beschikt over een douche met warmwater en een verbrandend toilet.

Lokale lekkernijen

Eten en drinken zijn een belangrijk onderdeel van je ervaring tijdens het reizen. De eigenaar heeft altijd gevonden dat gasten van de Kabin de kans moeten krijgen om het bijzondere eten van dit deel van Zweden te proeven. Daarom verbouwt hij een deel van de groenten zelf en selecteert hij de ingrediënten met lokale leveranciers. Voor 48 uur krijg je alle benodigdheden inclusief recepten om heerlijke, typische vegetarische gerechten te koken.

Rijke natuur

Djupsundsholmarna is één van de vele eilanden in het meer Fjärden. Het is 1.1 hectare groot en kent een heuvelachtig landschap, een overblijfsel uit de ijstijd. De begroeiing bestaat uit oude dennen, berken, populieren en sparren. Tussen juli en augustus groeien hier ook veel bosbessen en lingon (rode bessen), en komt er veel wildlife voor. Zo is het meer een vaste plek voor kraanvogels, spechten, zwanen en de zeearend. Af en toe maakt een eland een uitstapje naar het eiland, vooral in de winter als ze over het bevroren meer kunnen lopen. Maar ook zwemmend zijn de elanden wel eens op het eiland terechtgekomen.

Houten boten

Ga tijdens je verblijf vooral lekker 'bosbaden' op dit eiland, dat wil zeggen: dompel je in alle rust onder in de schoonheid van het bos, het liefst met oog voor de talloze, schitterende details. Jaren geleden werd deze plek al gebruikt voor de bosbouw en besloot het betreffende bosbouwbedrijf om hutten te bouwen zodat de werknemers langer in het gebied konden blijven. Er liggen nog een aantal oude houten boten en andere materialen. Tussen 1 november en 1 mei is het eiland helemaal volledig bewoond en krijgt de natuur de kans om zich te herstellen.

Leven in het moment, zonder telefoon

Op het eiland is geen elektriciteit, lampen werken op batterijen en er wordt gebruik gemaakt van kaarsen. In 48 uur kun je volledig in je eigen bubbel verblijven en is er geen wifi connectie. Het eiland is niet zo afgelegen dat er helemaal geen connectie is, 4G wordt daar nog steeds goed ontvangen. Alhoewel, probeer je telefoon eens weg te leggen en echt in het moment te leven en te genieten van de stilte.

De fijnste activiteiten…

De meeste gasten zwichten voor de prachtige kanotocht rondom het eiland. Al was het maar omdat je vanaf het water een nóg beter beeld krijgt van de grootsheid van de natuur. Ontdek ook de verborgen plekken en kleine stranden van het Fjärden meer. Het zachte kabbelende water en het lichte geplons van de peddel heeft een meditatief effect. De visliefhebber kan natuurlijk zijn of haar hart ophalen en de hengel uitgooien. Er zijn simpele visattributen aanwezig, maar ben je een fanatieke visser, dan is het aan te raden om eigen spullen mee te nemen.

Eerst (koud) zwemmen en dan (warm) ontspannen

Is er iets typischer dan zwemmen in een meer als je in Scandinavië bent? Oké, over het algemeen is het water niet heel warm, maar dat mag de pret niet drukken. Aan de noordkant van het eiland is het water gelukkig erg ondiep, zodat je je langzaam aan het water kunt aanpassen, terwijl aan de zuidkant het water veel dieper is, en je een goede duik kunt nemen. Zalig opwarmen doe je vervolgens in de hout gestookte hottub en in de sauna.

Inbegrepen:

  • 3 nachten in Stockholm - Downtown Camper incl. ontbijt
  • Entree Vasa museum op dag 2
  • Fietstocht door Stockholm op dag 2
  • Trein van Stockholm naar Ockelbo v.v.
  • Taxi transfer van treinstation naar opstap plaats
  • 2 nachten op Kabin incl. eten